Duller's tijdelijke sluiting

VANWEGE ONZE VERHUIZING LEVERT DE WEBSHOP TIJDELIJK NIET..!

Duller & Co gaat verhuizen. De winkel is dicht en de webshop levert tijdelijk niet uit!! De streefdatum voor heropening in het nieuwe pand is vrijdag 1 november. Geplaatste bestellingen zullen dan (datum nog onder voorbehoud) weer verzonden worden. Contact via verkoop@dullerenco.nl is mogelijk.

Uula Stockholmer teer

€ 28,85

Uula stockholmer teer, de echte scandinavische houtteer van de beste kwaliteit.

Houtteer is chemisch gezien wat anders dan (het verboden) koolteer. De bruine houtteer wordt bij voorkeur uit harsrijke pijnboom (wortels) gestookt middels een verhittingsproces dat pyrolyse heet. Met name de harskwaliteit van dit hout en de kwaliteit van het stookproces bepaalt de kwaliteit van de teer. Door hoge verhitting van het hout met erg weinig zuurstof vormt zich uit de hars en de verbrandingsproducten van het hout de teer, een complex mengsel bestaande uit de vloeibare vaste stoffen en de gassen die worden opgevangen.

Gebruik omvat o.a. verzorgen van boomwonden, hoeven van paarden, het teren van schuren, gevelbetimmeringen, schuttingen, schepen. Oude carbolineum kan ook geteerd worden met Stockhomer teer. 

1 laag is voldoende. Rendement: 3-8 m2 / liter, afhankelijk van de ruwheid van het hout. Stockholmer teer is traag drogend. Kenmerkende rook-achtige geur. Na 6 jaar een tweede laag aanbrengen. 

Anders gekleurde varianten? Zie Roslagin, dit is een houtteer-lijnolie beits.

Artikelnummer: 11042
Catalog: 

goto top of page