Traelyx Mineral Finish

€ 58,50

Trae-lyx mineral finish, de nieuwe ultramatte "onzichtbare'' 2 komponenten PU coating voor op o.a. beton, betonlook, stuc, tadelakt en andere stucco-achtige of steenachtige ondergronden, voor bijvoorbeeld badkamer en aanrechtblad of andere zwaarder belaste ondergronden. Op zuigende ondergronden - dus eigenlijk op alle kale steenachtige ondergronden - eerst Trae-lyx Mineral grondlak hanteren.

Het grote verschil met het al langer bestaande en voordeliger Naturel finish: de mineral finish is wel geschikt voor de natte cel. Volgens de informatie van de fabrikant kan deze coating zowel op douche - wanden als op de badkamervloer. Hiermee is de vraag naar een ultramatte finish voor de douche in plaats van tegels dus beantwoord! Mat betekent vaak licht zijdeglanzend, dit is zeker niet het geval bij Mineral Finish: dit is zo ultramat dat men het niet ziet. De pure look van een steenachtige ondergrond blijft zo behouden. Men krijgt geen geplastificeerd effect.

Mineral finish kan ook worden toegepast over muurverven, ook deze blijven zo stompmat als ze (meestal) zijn. N.B. Ook bij muurverf, zeker bij gekleurde muurverf eerst de mineral grondlak hanteren. N.B. TRAELYX HEEFT DEZE OPTIE (toepasbaar over muurverven) bewust ’weggehaald’ van de beschrijving. Er zal in een specifiek geval onthechting hebben plaatsgevonden (navraag gedaan, dat is inderdaad het geval). Bij correcte laagopbouw vermoeden wij niet dat dit fout gaat, gezien onze langdurige ervaring met coaten van muurverf. Een correct opgebouwde muurverf (voorstrijk, 1 type muurverf of in elk geval een draagkrachtige ondergrond) is goed te coaten.

Dus: achter keukenbladen of een spoelbak gebruik gerust het ook zeer goede en voordeliger Naturel Finish - de ervaringen zijn zeer goed-, voor de natte cel, op een aanrechtblad of voor concessieloze sterkte (binnen de categorie watergedragen 2-k PU lakken) gebruik Trealyx mineral finish. 

N.B. de aard van de minerale ondergrond moet wel zodanig zijn, dat deze zelf in principe ook geschikt is voor de natte cel: een gewone gipsstuc zal, hoewel in principe natuurlijk flink beschermd, toch echt niet volstaan in de natte cel op de langere duur. Ook het proces van het coaten zelf moet qua laagdikte serieus aangepakt worden, er gaat gewoon tijd en geld inzitten om de gewenste laagdikte te behalen.

VERWERKING: Het aanbrengen van Mineral finish van Trae-lyx in de badkamer bestaat uit de volgende handelingen: gebruik op zuigende ondergronden of gekleurde / donkere muurverven eerst de Traelyx Mineral Grondlak , gevolgd door minimaal 2 lagen van de Mineral Finish, in de natte cel minimaal 4 lagen Mineral Finish. Eventuele kitten na minimaal 24 uur na de laatste laag mineral finish toepassen.

In 1 liter of 2,5 liter. Het rendement per laag is plm. 8 tot 12 m2 per liter per laag. De potlife is 1 uur: na zorgvuldig de harder en de stamcomponent geroerd te hebben, moet het product binnen 1 uur verwerkt worden. Mineral finish is stofdroog na 30 minuten maar pas na 24 uur overschilderbaar.

DULLER & CO LEVERT EEN STICKER MEE WAAROP STAAT IN WELKE VERHOUDING MEN MOET MENGEN  (ALS U WILT OPDELEN, dit is nodig als u meerdere lagen uit 1 verpakking wilt halen). Ook kunt u tegen kostprijs maatbekertjes en maatspuitjes bijbestellen.

 

Artikelnummer: 2765
Levertijd: 
uit voorraad.

goto top of page

gerelateerde producten