Trae-lyx Mineral Grondlak

€ 29,25

De Mineral Grondlak van Traelyx, de 1-component grondeerlaag voor onder de Mineral Finish (de ultramatte coating die ook voor de natte cel geschikt is). Indien de ondergrond zuigend is dient men in dit systeem deze grondlak toe te passen. Ook geschikt voor over muurverven, met name donkerder muurverven kunnen zo veilig gecoat worden - met Mineral Finish of met Naturel Finish.

De Mineral Grondlak zorgt ervoor dat de Mineral Finish geen witte waas vormt. Van de Mineral grondlak zal de ondergrond in de regel wel wat verdiepen, echter de Mineral Finish doet dat grotendeels weer teniet. In hoeverre de kleur alsnog verandert zal uiteindelijk alleen proefondervindelijk vastgesteld kunnen worden. Minerale substraten kunnen van aard zeer verschillen, sommige kleurgevende vulmiddelen worden zeer transparant (en verliezen daarmee hun "witheid''.  Als met eenvoudig bevochtigen de ondergrond veel donkerder wordt, dan zal de mineral grondlak dat in de regel ook doen, echter in welke mate blijft de vraag. De ultramatte Mineral Finish doet het geheel daarna weer 'lichter' worden, door de extreme mattering.

Het rendement zal tuusen de 8 en de 12m2 per liter liggen. Normaliter voldoet 1 laag, op zeer sterk zuigende ondergronden bij voorkeur in 2 lagen verwerken.

Hier vindt u een PDF - folder van de fabrikant.

Artikelnummer: 2765-2
Catalog: 
Levertijd: 
uit voorraad

goto top of page

gerelateerde producten