Toplin Aflak aqua satijn

€ 40,10

Toplin aflak Aqua, de vernieuwde watergedragen dekkende lijnolieverf van Aquamarijn. In wit of alle mengkleuren.

In vergelijking met de voormalige watergedragen lijnolieverf (Aqualin / Linolux) van Aquamarijn is de droging (overschilderbaarheids-tijd) verkort van 48 naar 24 uur. Daarnaast is de glansgraad wat hoger (de vorige satijn was erg mat). De specifieke geur is gewijzigd, deze is een stuk minder aanwezig naar onze eigen ervaring.

Toplin aflak Aqua is inzetbaar voor houtwerk of voorbehandeld metaal en kunststof binnen. Ook zeer goed in te zetten als perfect reinigbare verf voor op wanden (o.a. keukens in plaats van tegels). Een zeer vriendelijke verf voor de gebruiker: er verdampt alleen water tijdens de droging. Bij synthetische watergedragen verf (acryl, polyurethaan, hybride) is dit zeker niet het geval. De verf schildert anders dan andere verf. De vloei is lastiger dan die van traditionele oplosmiddelhoudende lijnolieverf. Toch is een goede esthetiek te behalen.

In vergelijking met synthetische verf heeft men wel veel open tijd, de verf droogt niet onder de kwast. Ídeaal te verkwasten met een filament spalter (zeer dunne, gladde haren - heel anders dan een normale schilderskwast). Deze spalter heeft genoeg veerkracht om deze soepele verf op te zetten en verdeelt zeer gelijkmatig - hierdoor dekt de verf aanzienlijk beter. Ook de voor een huisschilderkwast superieure Staalmeester kwasten zijn goed inzetbaar.

-pure lijnolieverf, lichte kleuren vergelen zichtbaar (met name in donkerder ruimtes) -oplosmiddelvrij -normaal trage droging: het blijft een lijnolieverf, de verf droogt niet doordat het water verdampt maar doordat de olie reageert met zuurstof. Stofdroog na ca. 5 uur, Overschilderbaar na 24 uur. -in wit of alle mengkleuren. Rendement: 10-12m2 per liter.

Let op, watergedragen lijnolieverf isoleert inhoudsstoffen in mindere mate. Het gebeurt zeker niet altijd maar doorslag, het doorbloeden van inhoudsstoffen uit houten ondergronden is niet uitgesloten. Prelin original (oplosmiddelhoudende grondverf) isoleert met zekerheid.

Artikelnummer: 2510 01
Zorg voor een correcte code, eventueel i.c.m. naam of waaiernaam. Bijvoorbeeld Ral 1019, of Sikkens F2.10.60. Alle bekende waaiers zijn mogelijk. Bij twijfel, bel of mail.

goto top of page

gerelateerde producten