Tierrafino I-paint leemverf

€ 14,95

Tierrafino I-paint, leemverf . Deze kant- en klare leemverf is net niet helemaal vlak / glad, de verf heeft een zeer fijne structuur. Voor het productblad op de site van Tierrafino klik hier.

De belangrijkste ingredienten zijn leem (fijne klei), celstof en zetmeel als hulp-bindmidden (plantaardige lijm dus) en een conserveringsmiddel. Dit komt in veel natuurverf voor en bevat Thiazolen. Voor wie dit wil vermijden en nog consequenter wil zijn is er bijvoorbeeld de leemverf van Kreidezeit in poedervorm, dit heeft geen conservering nodig.

De leemverf van Tierrafino komt in Dover wit (bijna wit, tussen wit en 9010) en een 7-tal zachte aardekleuren maar kan ook door ons gemengd worden in alle technisch lichte tot halfzware mengkleuren. Bij vragen daarover mail uw kleurnummer door, dan kijken we na of dat kan. Bijna alle waaiers (NCS, RAL, Acc, Farrow & Ball etc.) zijn mogelijk, zolang de kleur niet te donker is dus.

Over Leemverf in mengkleuren nog het volgende: de basis is niet spierwit, dus een Ral 9016 zal toch minder wit zijn. De basis is een soort half 9010, iets warmer dan 9010 maar lichter. Mengkleuren in leemverf zijn dus een zo goed mogelijke benadering van de staal (eigenlijk is dat uiteindelijk bij alle verf zo..).

Rendement van de leemverf is plm. 8 m2 / liter. Een volstandige dekking bereikt men normaliter in 2 lagen.

Artikelnummer: 66110

goto top of page

gerelateerde producten