Staalmeester kwasten

€ 4,75

Staalmeester kwasten, met zeer fijn synthetisch haar.

Het merk Staalmeester biedt zeer mooie en fijn werkende franse punt, klassieke ronde patentpunt (de nieuwe, nog betere 2020) en platte kwasten. De synthetische haarmix is van een zeer zachte kwaliteit.

Veel synthetische haarsoorten zijn te "dik".  Onder o.a. de namen tynex en orel worden op zich mooie kwasten gebracht, met goede zetting en haarvastheid - echter het beeld dat de kwast geeft is te streperig door te dikke, stugge haren. De Staalmeester kwasten met synthetisch haar zijn van een ander kaliber. Mooie volle zetting, koperen bus en goede touwwoeling (ronde modellen) maar vooral mooie, soepele en fijne haren. Hoe fijner de haarsoort, hoe egaler de laag zich verdeelt en hoe beter de verf dekt. Fijner in haarsoort, terwijl ze toch nog net genoeg "body" heeft om verf op te zetten en verdelen, zijn alleen de oranje filament kwasten die men in dit rijtje treft.

Staalmeester synthetische kwasten zijn geschikt voor:

-oliebasis verf,

-beitsen en lakken, zowel watergedragen als oliebasis,

-watergedragen lakverf zoals watergedragen olieverf (natuurverf zoals linolux / aqualin, Uula Into) of watergedragen synthetische verf (Ekodur). Bij watergedragen lakverf i.h.a. heeft men het meeste nut van dit type goede kwast, omdat dit soort verf meestal niet optimaal vloeit van zichzelf. Hoe meer hulp, hoe beter het resultaat. Het beeld scheelt enorm vergeleken met een voordelige varkensharen kwast, vergis u niet!

In franse punt (echt mooi voor snijwerk,kozijnen e.d.), klassieke ronde patentpunt en plat.

 

Artikelnummer: 1455
Catalog: 

goto top of page