Sjabloneerkwast

€ 1,85

KLEINSTE MAAT OP D.D. 29-08

Zeer goede kwaliteit sjabloneerkwast (stevige, volle vulling) in de grote maten,  Duitse makelij. Zuiver chinees varkenshaar (reine Chinaborsten). De kleine, voordelige sjabloneerkwast is een eenvoudig type (werkt, maar niet zo'n mooie kwaliteit als de grotere maat).

Bij sjabloneren werkt men "doppend / tamponnerend": er wordt niet gekwast maar de verf wordt op het sjabloon gedept. Zodoende krijgt men geen verf onder de randjes. Echter, het is hierbij alsnog belangrijk dat de sjabloneerkwast zeer goed wordt afgedept: men neemt wat verf op de kwast en raakt dit (al doppend) kwijt op een stukje karton of iets anders dat de verf opneemt. Met slechts een restant verf in de kwast gaat men naar het sjabloon. Watergedragen verf (krijtverf, muurverf, acryl huis- of kunstschilderverf. decoratieverf) is hierbij het makkelijkst. De verf is dan vrijwel instant aangedroogd en men kan het sjaboon direct weer verplaatsen indien gewenst.

Sjabloneerkwasten lenen zich ook perfect voor decoratief sjabloneren: meerdere kleuren kunnen opgezet worden (bijv. een deel onwillekeurig half invullen met 1 kleur en het resterende met een andere kleur). De sjabloneer kwast staat dan garant voor een subtiel "stippling" effect.

Voor grotere sjablonen (in 1 kleur) of een veelvuldig herhaald sjabloon gebruik gewoon een lakrolset (ook de overtollige verf eerst afrollen!!!), rollen gaat veel sneller. Een grotere tamponneerborstel gebruiken kan natuurlijk ook, het specifieke effect is van dichtbij natuurlijk net anders / subtieler dan met een roller.

Artikelnummer: 000202
Sjabloneerkwast : Lengte houten steel en bus plm. 20 centimeter
Sjabloneerkwast korte steel, hout + bus meet plm. 10 centimeter

goto top of page

gerelateerde producten