Royl Outdoor 1 liter

€ 40,95

Royl outdoor, de buitenvariant van Royl Bio / Corcol, 1 liter (5 liter can wordt niet meer geleverd door Rigo).

Het gebruik van zuivere olie buiten wordt door ons al jaren geafficheerd voor sommige buitentoepassingen. Nu is er het product dat hier ook specifiek op gemaakt is: Royl outdoor Royl is in zoverre "zuiver" dat de olie-combinatie natuurlijk is. De speciale UV-filter kan deze titel niet dragen.

Royal outdoor is naar wens te kleuren met color for oil/mengkleur voor olie. (de kleuring zal intenser zijn dan bij de oplosmiddelvrije olien, Royl is dunner en neemt dus meer pigment mee. Het toevoegen van kleur geeft nog meer UV-filter en dus nog meer duurzaamheid! Op hardhout zal de opkleuring van dat hout door de olie, d.w.z. het verdiepen van de houtgloed, de kleur van een pigment in de regel sterk overstemmen. Houtkleuren zoals de nummers 5, 15, 18, 21 en andere zullen dan vrijwel onzichtbaar zijn - maar wel tot nog meer bescherming leiden. Door het type olie raden we dan een half potje pigment per liter olie aan).

Een natuurlijk impregnerend product heeft een zeer diep impregnerend vermogen, dieper dan bij synthetische producten.

Het voordeel t.o.v. conventionele beitslakken: diepe vulling (vanwege het spanningsarm karakter en de kleine moleculen in vergelijking met gesyntethiseerde olie), een impregnerende (kleur)laag kan echt nooooooit bladderen, men kan eenvoudig bijwerken, men blijft het hout zien en voelen en geen filmpje/glanslaagje, men sluit geen vocht op zodat hout niet zal rotten (mits permanent te vochtig).

Het nadeel: doordat er geen film op het hout ligt parelt vocht minder af zodat vuil en verwering sneller aangrijpen dan bij een intacte film van bijvoorbeeld Perkoleum. Periodiek (jaarlijks) onderhoud is in principe wenselijk- hoewel bij bepaalde omstandigheden (goed hout, goede ventilatie) echt lang niet nodig.

Royl outdoor is dus ons inziens met name geschikt bij: geschaafd verduurzaamd hout of buitenwaardig hout, waarbij men met mooie esthetiek de houtgloed wil verdiepen, de kleur wil veranderen of vergrijzing (kan mooi zijn maar ook armoedig) tegen wil gaan. Royl outdoor kan ook in andere situaties, bij minder buitenwaardig hout, zeer goed presteren- met name als men aan periodiek bijvoeden doet.

Royl outdoor kan ook altijd gevolgd worden door een beits(lak of dekkende beits), zoals Restol of Perkoleum- het hoeft niet kaal gemaakt te worden, Royl outdoor is een goede basis. Dit als men toch concludeert dat er filmvorming op het hout nodig is.

In 1 liter, voor 15-30m2.

 Let op! Drogende natuurlijke olie moet altijd impregnerend verwerkt worden, alle overtollige olie dient binnen 1 uur verwijderd te worden! Doordat Royl outdoor verdund is zal in veel gevallen alles vanzelf intrekken (wel goed kijken of er toch geen olie op het oppervlak blijft liggen) en kan dit achterwege gelaten worden.

Let op! Lappen met drogende olie dienen zuurstofarm opgeborgen te worden of zuurstofrijk uitgehangen te worden ivm broei-brandgevaar. 

Zie hier het productinformatieblad van Rigo. Niet nerveus worden van het gedoe met pads e.d., de basis is gewoon verdelen en daarna goed droogwrijven. Dat is niet lastig.

Artikelnummer: 3309

goto top of page