Royl 2 K sneldrogende eenlaags-olie 1 liter

€ 49,85

Royl 2 K, de snel doorhardende onvolprezen oplosmiddelvrije olie. Royl 2K is speciaal ontwikkeld om een 1 laags impregnerende olieafwerking te kunnen realiseren die snel in gebruik genomen kan worden (na 12 uur) en een hoge mate van bescherming biedt. Perfect voor project-inrichtingen op hardere houtsoorten zoals eiken. Na 1 dag is deze olie zeer goed belastbaar. Voor steenachtige ondergronden is de olie ook geschikt, vermits deze geen hoge pH waarde hebben zoals vers beton, dan verzeept de olie.

Royl 2 k wordt geleverd in blank, basic white of basic black. De zwarte en de witte basis geven nog meer kleurmogelijkheden met de potjes color for oil/mengkleur voor olie. Maximaal 2 doseringen kleur per liter, zodoende wordt de droging niet al te zeer verlengd. Door de blanke, de witte en de zwarte basisolie zijn er 23 standaard-mengkleuren en een grijswaaier die 14 andere tinten heeft. De grijswaaier ziet u als u naar benenden scrollt (Let op, foto's, beeldschermen en uw hout werken allemaal anders uit, het is een impressie). Onder de foto's op de grijswaaier vindt u uit welke basisolie het getoonde staaltje bestaat (blank, wit of zwart) en welke mengkleur voor olie er bij besteld moet worden (1 potje mengkleur per liter). Er zijn ook testers, kant en klaar in dit mengsel. Deze testers voor de grijze serie oliekleuren vindt u hier.

Wil men dus een kleur uit de grijswaaier: bestel onderaan deze pagina de Royl 2 k - basis in de kleur waarnaar verwezen wordt bij de foto (wit, zwart of blank) en bestel 1 potje color for oil in het juiste nummer zoals bij de foto vermeld.

Doordat Royl 2k oplosmiddelvrij is kan men in 1 laag vullen (er verdampt niets uit de vulling). Ook voldoet het product aan de Arbo-wetgeving voor gebruik binnen. Ideaal voor vloeren in o.a. winkels op hardere houtsoorten zoals eiken. Let wel, zodra de olie gemengd is met de 2e komponent dan moet die binnen 2 tot 3 uur verwerkt worden en is daarna niet meer te gebruiken.

In 1 liter voor 20-30 m2. De werkwijze is zoals bij een oplosmiddelvrije / full solid echte olie gebruikelijk is: opzetten, licht overtollig verdelen over een vlak / enkele planken, alle overtollige olie verwijderen middels volledig nawrijven / droogwrijven. Dit droogwrijven wordt vaak handmatig gedaan, gewoon met katoenen lappen. Het kan ook machinaal gedaan worden, dit is de methode van de vloerenboer (die gaat minder snel door de knieen). Overlappingen zijn normaliter absoluut uitgesloten, de olie volgt puur het hout, dikker aanbrengen of een eerder geolied vlak weer benatten met olie heeft geen negatief effect op de kleur. Het hout neemt op wat het in zich heeft om op te nemen, niet meer. In die zin is full solid olie echt verreweg de makkelijkste beits op een groter oppervlak! 

Let op! Drogende natuurlijke olie moet altijd impregnerend verwerkt worden, alle overtollige olie dient binnen 1 uur verwijderd te worden! Ondanks het 2-k karakter vloeit het product soepel en laat het zich ook goed afnemen. VOOR DE TECHNISCHE FICHES KLIK HIER.

 

Let op! Lappen met drogende olie dienen zuurstofarm opgeborgen te worden of zuurstofrijk uitgehangen te worden ivm broei-brandgevaar.

 

Artikelnummer: 3308
Kleur Pitch B20, basis zwart + color for oil nr. 20
Kleur Hound W14, basis wit + color for oil nr. 14
Kleur Overcast W16, basis wit + color for oil nr. 16
Kleur Grumbling W20, basis wit + color for oil nr. 20
Kleur Rivet W23, basis wit + color for oil nr. 23
Kleur Sooty W22, basis wit + color for oil 22
Kleur Livid W10, basis wit + color for oil nr. 10
Kleur Livid W10, basis wit + color for oil nr. 10
kleur Foggy W09, basis wit + color for oil nr. 9
kleur Grasping W17, basis wit + Color for oil nr. 17
kleur Begone W01, basis wit + color for oil nr. 1
kleur Distressed C24, basis blank + color for oil nr. 10 x 2 potjes
kleur Mature C09, basis blank + color for oil nr. 9
kleur Ruthless W19, basis wit = color for oil nr. 19
kleur Secret W12, basis wit + color for oil nr. 12
kleur Fierce W18, basis wit + color for oil nr. 18
In blank, basic white of basic black. Met de witte en zwarte basis kunt u de kleuren uit bovenstaande grijswaaier maken. Zie de tekst bij de foto's. De basis wordt gemengd met een potje Color for oil (zie tekst en foto's voor het kleurnummer.).

goto top of page

gerelateerde producten