Roestset: oxi roestset Stilleven

€ 25,50

Oxi-roest, de roest verf die een echte roestlaag geeft. Oxi roestverf bestaat uit 2 componenten, te weten de basislaag (oxi-basis) en de activator. Voordelig bij Duller & Co.

Oxy roest is een watergedragen decoratief product. De basislaag bevat de metaaldeeltjes die roesten. De oxi-activator werkt als chemische patina, de onderliggende laag gaat oxideren (roesten). Geschikt voor alle ondergronden. Gladde of zeer zuigende ondergrond bij voorkeur eerst primen met universele (hecht)primer (dit mag ook een synthetische primer op oliebasis zijn, zoals zwarte multiprimer). Op grotere oppervlakken zoals muren werkt een zwarte muurverf als basislaag het best. De activator mag royaal opgebracht worden, liefst ook herhaaldelijk. In vergelijking met de andere roestverven (zie verwijzingen en foto's hieronder) is de roest wat geler, ook oranje-geel maar wat minder oranje-bruin.

Ijzer (onbehandeld) reageert ook direct roestbruin op de oxi-activator.

De componenten zijn los te bestellen of als set. 

Oxi-basislaag: 0,5 liter of 1 liter (gebruik voor een 0,5 liter basislaag 250 ml activator. Bij de liter oxi-basis hoort dus 2 x 250 ml oxi-activator).

Oxi-activator: 250 ml.

De set van 500 ml basis en 250 ml activator is voor goed voor zo'n 2,5-3 m2.

Een andere oxidatieve roestverf, Instant rust, geeft een wat donkerder effect - zie ook de foto's. Zoekt u wat voordeligers voor grote of kleine vlakken? Kijk dan eens naar de imitatie-roestverf.

 

Artikelnummer: 9950
roestverf stilleven echte roest
roestverf modern options echte roest
roestverf imitatie-roest stilleven

goto top of page

gerelateerde producten