Rigo Step Parketlak 2 K

€ 37,50

Rigo Step parketlak 2 K, in 6550 mat, 6560 satijn of 6540 glans. De vervanger van Rigo Duo. Step parketlak 2 - k  is een watergedragen sealer / multiprotector voor de beste bescherming. Door Duller & Co altijd geleverd met maatspuit, lakzeefje en duidelijke menginstructie's per m2.

Zeer slijvast en tevens goed chemicalien- en vochtbestendig. Rigostep 2 k  is van het type 2 componenten PU (polyurethaan) lak. Zowel toepasbaar op hout, parket, linoleum, betonlook vloeren voor op o.a. trappen, meubels, tafels, ook in winkels en restaurants. Voor toepassing op egaline vloeren zie ook de aanwijzingen onder dit adviesitem.Op onbekende ondergronden wordt een test altijd aanbevolen.

Rigo adviseert standaard in een systeem met grondlak (1 k), daarom presenteren zij het als aflak. Dit kan zeker zo toegepast worden, op grotere vlakken heeft het gebruik van grondlak een prijs- en gebruiksvoordeel. Op kleinere vlakken kunnen deze lakken natuurlijk (net als voorheen) gewoon als start- en slotbehandeling ingezet worden.

In mat 6550, satijn 6560 en glans 6540. De droogtijd tussen de lagen is plm. 4 uur. Een lak wordt normaliter in minimaal 3 lagen opgezet (of 2 lagen lak over een grondlak) om voldoende laagdikte - en dus duurzame slijtvastheid en reinigbaarheid - te creeren op bijvoorbeeld vloeren en tafels. Een eerste laag schiet meestal ten dele weg in de ondergrond, een tweede laag geeft een geringe film (soms voldoende bij wanden etc.), de derde laag maakt het af.

Oppervlakkig tussenschuren (korrel 220-280) is niet noodzakelijk voor de hechting van de lak (d.w.z. binnen 48 uur) maar meestal wel om de opgeruwde houtvezel weg te halen.

Verstandig is, voor een goede bescherming, het product relatief vol op te zetten en te trachten in de buurt van het aanbevolen fabrieksrendement te komen (10 tot maximaal 15m2 per liter/per laag). Een echt gezonde laagdikte krijgt men met de vuistregel: aantal m2 x 0,3 liter - en door dit vervolgens in 3 lagen (of meer om de benodigde hoeveelheid te halen) op te maken. Mocht u Rigostep Parketlak  2 k met een roller willen verwerken op een belast oppervlak, dan is de microvezel roller de aanbevolen roller - deze geeft wat meer laagdikte.

Artikelnummer: 3311-08

goto top of page

gerelateerde producten