Restol Mat Naturel UV extra

€ 22,95

Restol Mat, een relatief nieuw product van Arch Timber Protection (van o.a. het geheel andere, oliebasis Restol zijdeglans & Horva). In blank UV of zwart. In blank UV vult dit voor ons een niche: men vraagt vaak om een type onzichtbare afwerking a la Skylt. Voor buiten was er geen product dat daar maar enigzins in de buurt kwam. Nu is er Restol mat; behoorlijk mat- heel naturel uiterlijk, niet olie-achtig opkleurend, niet van zichzelf vergelend zoals oliebasis producten.

Restol Mat is een watergedragen matte UV-werende blanke beitslak. Het kenmerk volgens restol: duurzaam, weerbestendig en bladdert niet. Over de duurzaamheid is ons nog weinig bekend uit de praktijk, de fabrikant geeft er hoog van op. In de wereld van de "tuinbeitsen / steigerhoutbeits" wordt ook een hoop rommel verkocht (vooral veel water, klein beetje acrylaat-bindmiddel en een kleurpigmentje of eenzelfde receptuur maar dan oliebasis: beetje alkyd, veel terpentine en wat kleur). In vergelijking met dit type product zou dit veel duurzamer moeten zijn. Wel is een duurzame afwerking op een liggend vlak, zoals een tafel, in een vaak immer vochtige hollandse tuin, gewoon lastig. Zeker bij een blank product. (Update duurzaamheid: bij flink belast horeca-gebruik (tafels en banken buiten) hebben we een goede ervaring met de duurzaamheid van de laag.)

De voordelen van Restol mat:

-Mat (een zeer minimale satijnglans, echt behoorlijk mat); waar klassieke filmvormende blanke producten minimaal een zijdeglans of een hoogglans geven (zoals Perkoleum, oliebasis Restol, Jachtlak)

-Watergedragen, dus snel droog. 2 lagen kunnen met 4-6 uur tussentijd opgezet worden, stofdroog plm. < 1 uur.

-Bevat onzichtbare UV-filter

-In vergelijking met oliebasis producten veel minder opkleuring van het hout, m.a.w. de houtkleur blijft meer wat ze is in kale staat (N.B. sommige houtsoorten kleuren natuurlijlk wel flink op, zoals hardhout. Een test met een vochtige lap laat altijd zien waar de opkleuring heen gaat).

In 0,75 liter voor plm. 6-7 m2 (1 laag) en in 2,5 l voor plm. 20-25 m2 (1 laag). Aanbevolen worden 2 lagen. Prijs die we in de winkel voeren: e 22,95 om e 64,50 - dat is eigenlijk nodig om normaal te kunnen bestaan. Webshopprijs is scherper wegens grote concurrentie.

Artikelnummer: 4101-1

goto top of page

gerelateerde producten