Reliefkit Kolner

€ 12,25

Reliëfkit van Kölner, een reparatiemiddel waarmee lijsten en reliëfs in m.n. gips en hout (vaak gips of ander modelleermiddel op hout)  hersteld kunnen worden. Het is een droog poeder. Na verwerking is het krimpvrij en zeer breukvast, door deze eigenschappen leent het zich goed als reparatiemiddel onder polimentverguldingen.

Gebruiksaanwijzing:

Sterk zuigende ondergronden voorzien van voorstrijk zoals de Kolner Sealer 123 a, een verdunde PVA, een 1:1 verdunde watergedragen vernis of een oplossing van dierlijke lijm. Dit zorgt ervoor dat het vocht uit de reliefkit niet te snel wegschiet en garandeert een betere hechting.

Maak het product aan met leidingwater, liefst zo min mogelijk. Bij gebruik van een deel Colnasol (lijmoplossing voor polimentvergulden) en een deel water zal de open tijd (de tijd waarin men het kan verwerken) aanzienlijk verlengd worden. 30 ml water op 100 gram Reliëfkit is de ideale verhouding voor verwerking als stopverfachtig product. Door te mengen onstaat een kruimelige massa, die middels kneden met de vingers tot homogene massa wordt. Daarna is het modelleerbaar met de handen of met (speciaal) gereedschap. Het gereedschap nat houden tijdens de verwerking houdt het oppervlak gladder.

Bij gebruik van mallen is het zeer belangrijk dat men goed aanduwt, teneinde holle ruimtes te voorkomen.Reliëfkit is droog na 30 minuten tot 3 uur, afhankelijk van de laagdikte en omstandigheden. Voor bewerking met vijlen en andere harde gereedswchappen 24 uur laten drogen. De Reliëfkit kan tot hoogglans gepolijst worden, bijvoorbeeld met een paardeharen doekje. Men kan vervolgens een lijmsysteem naar keuze opzetten (polimentvergulding of een mixtion). Ook kan bij kleine reparaties direct op Colnasol aanlegmiddel verguld worden (los op vloei dus, polimentvergulding).

In 150 gram of 400 gram.

Artikelnummer: 5522
Catalog: 

goto top of page