Rainbow Color Primer isolerende vloerverf

€ 32,50

Rigostep rainbow color primer (een hele mond vol) is een watergedragen dekkende vloerverf met isolerende eigenschappen, gemaakt voor eiken. Kies voor naaldhout en hardhout toch bij voorkeur een isolerende, synthetische grondlaag of een geheel oliebasis systeem.

Rainbow color primer is een product dat van zichzelf ook sterk is, echter bedoeld is in een systeem als voorlak (de dekkende laag op een vloer), gevolgd door een aflak.  Rainbow Color Primer mengen we a la minute in alle lichte dekkende kleuren. Donkere kleuren kunnen ook gemaakt of hier besteld worden, deze basis hebben we in huis maar minder groot voorradig (+ 1-2 werkdagen bestelduur bij onvoldoende in huis).

(Terzijde: Duller & Co biedt u als wit de RM white aan, of mengt lichte kleuren vanuit deze Ready - mixed white basis. Deze basis is dekkender dan de basis wit en dat is gunstig voor u. Deze basis is duurder voor ons maar dat rekenen we u niet door).

Kiest u Rainbow color primer, dan is als aflak het meest geschikt Rigo Step 6650 mat, Rigo Topsatin of Skylt ultramatt. Een blanke slijtlaag over een dekkende vloerverf (mits compatibel, niet vergelend etcetera) werkt qua duurzaamheid van de vloerverf perfect. Een goede blanke laag is toch wat sterker dan de dekkende (dit kan namelijk hetzelfde product zijn, maar dan niet verzwakt door het pigment). Men moet eerst door de blanke lagen lopen voordat men de dekkende laag door gaat slijten. In de winkel hebben we een vloer die inmiddels 15 jaar met watergedragen 1-component vloerverf volgens dit principe is geverfd.

Voor het schilderen van eiken met een vloerverf in technisch donkere kleuren kunt u eventueel ook kiezen voor Hermadix dekkende vloerverf . In donkerder kleuren zal doorslag minder opvallend zijn (garanties zijn niet te verstrekken).  Wilt u geen risico lopen, gebruik dan wel deze Rainbow Color primer of de andere isolerende opties, zoals eerst een synthetische isolerende grondverf of een schellak isoleer onder watergedragen vloerverf. Ook een geheel oliebasis vloerverf (systeem) is mogelijk, zoals vloerlak PU dekkend.

Het aanbevolen rendement hangt mede af van de gekozen kleur. In principe is egale dekking meestal wenselijk. Met een witte vloerverf mag dan vrij vol worden opgezet om de dekking te bereiken, ongeveer 10m2 / liter per laag, in 2 lagen. Met een grijs o.i.d. kan men een stuk dunner werken (er is echter wel voldoende product nodig om te isoleren). In de regel wordt wel altijd in (tenminste) 2 lagen gewerkt voor de dekkende laag - ook hierin geeft laagdikte duurzaamheid op den duur. Raadzaam is wel niet dunner te strijken dan plm. 14m2/liter. 

Droogtijd tussen de lagen is 2/3 uur.

Het productinformatie - blad van de leverancier vindt u hier.

Artikelnummer: 10012
Zorg voor een correcte code, eventueel i.c.m. naam of waaiernaam. Bijvoorbeeld Ral 1019, of Sikkens F2.10.60. Alle bekende waaiers zijn mogelijk. Bij twijfel, bel of mail.

goto top of page