Polyvine vloervernis heel mat

€ 29,90

De Polyvine vloervernis heel mat, ook wel 2 x mat of dead flat genoemd, combineert mechanische sterkte met echt zeer mat zijn en gebruiksgemak.

De standaard voor ultiem mat, als in onzichtbaar, wordt sinds plm. 2007 gezet door Skylt. Polyvine was voor die tijd verreweg de matste op de markt. Wij hebben de indruk - uit onze testen - dat de Polyvine lakken hierin verder verbeterd zijn en eigenlijk niet onderdoen voor Skylt  in ''onzichtbaarheid''.   De opkleuring van de ondergrond is zeer gering, op eiken toegepast zal dit een minimale fractie van kleur verdiepen, maar normaliter niet veel. Skylt verdiept/verdonkert de kleur normaliter niet.

Er zijn een aantal producten op de markt die ook zo’n matheid claimen (o.a. Putop producten, geheten 'extreem mat'), echter deze komen echt niet in de buurt van de matheid van Polyvine heel mat of Skylt. Ook de traelyx naturel -lijn (die we ook voeren) is zo super mat als Skylt, dit is echter logisch omdat dat 100% Skylt technologie is. N.B. de opmerkingen over 'opkleuren, verdiepen' gelden voor meer dan 90% van het eiken / naaldhout dat we tegenkomen, er is ook hout dat super opkleurings-gevoelig is (zoals bijvoorbeeld vaker bij zeer oud hout). Dan nog zijn dit de producten die dat het minste doen!

Deze vrij kleine verschillen maken dat Polyvine vloervernis heelmat toch erg interessant is. Interessant qua prijs, qua matheid, qua naturel effect, qua sterkte - hoewel 2 komponenten - lak sterker zal zijn - en omdat het in tegenstelling tot Skylt gewoon een 1 komponent product is. De can openen (niet vergeten te schudden vooraf..) en smeren maar.

In 1 liter of 4 liter.

VERWERKING:

Voor een duurzame laag op mechanisch belaste ondergrond (o.a. tafels, vloeren) net zoals alle andere lakken in minimaal 3 lagen opbrengen. De eerste laag op zuigender ondergronden 10% met water verdunnen. Bij twijfel aan geschiktheid eerst testen. Donkerder hardhout en noten zijn gevoeliger voor het laten zien van witte film, net als bij Skylt. Zoals bij andere watergedragen lakken plaatselijk te grote laagdikte voorkomen (vollopen van deuken), m.n. bij supermatte lak kan dan een wittige film ontstaan. 

Het aanbevolen rendement is 10-14 m2 per liter,. In de praktijk laten watergedragen blanke lakken zich (zeker na laag 1) zich veel dunner verwerken, men krijgt dan echter niet de duurzaamheid die natuurlijk met sterkte en laagdikte samenhangt. Voor een kale vloer van 40 m2 (uitgaande van massief hout of goed lamelparket) zou men uitkomen op het volgende: 40 x 3 keer lakken = 120 / 12 (m2 per liter) = 10 liter product voor een echt gezonde laagdikte.

Tussen de lagen dient, zoals bij alle watergedragen lakken, meestal oppervlakkig geschuurd te worden. De houtvezel komt wat omhoog van de watergedragen lak. Bij lamelparket of voordeliger hout is dat vaak meer dan bij mooie massieve delen. Handmatig 'aaien' voldoet normaliter om deze vezel te verwijderen. Hiertoe pakt men korrel 220 na laag 1 en P280 na laag 2.

 

Artikelnummer: 22800

goto top of page

gerelateerde producten