Polyvine Olieglaceerverf

€ 14,95

Olieglaceerverf, ookwel oliesaus genoemd of in 't Engels scumble glaze. De meer traditionele oliebasis variant van Polyvine Classico en Patino (beiden watergedragen glaceerverven).

Normaliter wordt olieglaceer toegepast op - natuurlijk droge - dekkende oliebasis ondergrondverven, zoals een alkydlak (terpentine- verdunbare verf). Zeker voor een traditionele houtimitatie buiten is dat de traditionele ondergrond. Er kan desgewenst ook een watergedragen grond, mat- of zijdeglanslak worden toegepast. Zorg voor een bij het effect passende kleur. Voor een houtimitatie zijn dit dus lichtere gelen, geelbeiges, okerkleuren of wat rossiger tinten voor bijvoorbeeld mahonie. De ondergrond altijd minimaal 24 uur laten drogen.

De glaceerverf wordt met terpentine verdund, om zorg te dragen voor een relatief dunne film. De hoeveelheid verdunning die wordt toegevoegd aan de oliesaus hangt af van de techniek die men wil toepassen. Voor een klassieke patinering op een gelakt meubel kan makkelijk de helft terpentine worden toegevoegd. Voor een houtimitatie is dat minder, deze moet ook de stakracht behouden om de gemaakte houteffecten niet (te veel) uit te laten vloeien. Om de saus nog soepeler te maken en langer open te laten staan is een scheut lijnolie (gekookte is vloeiend genoeg en dit droogt beter) ook erg fijn.

Breng de glaceerverf op kleur met de Polyvine Oliebasis houtkleuren, universele mengkleuren of tubes olieverf. Gereedschappen voor hout- en marmerimitatie vindt u hier.

In 0,5 of 1 liter- verpakking. Het rendement is sterk afhankelijk van de verdunning, ondergrond en techniek, tussen de 12 en 25 m2 per liter. Droog - overschilderbaar plm. 24 uur.

Voor een houtimitatie buiten wordt de glaceerverf afgelakt. Dit kan heel goed met blanke Perkoleum (in de kleur-opties is het de onderste keuze, transparant blank), de zijdeglans blanke Perkoleum of Le Tonkinois. Overigens kunnen de houtkleuren van Perkoleum ook zeer goed gehanteerd worden over een houtimitatie, als glacerende laag die het gemaakte effect iets naar achter zet / afdempt in toon en scherpte.

Voor een hardere (binnen) afwerking adviseren we Diaglass.

Leverbaar uit voorraad.

Artikelnummer: 3442

goto top of page

gerelateerde producten