Permacoll Size van Kolner

€ 7,25

Permacoll Size, de watergedragen snelmixtion van Kolner. Door velen de fijnste 'eenvoudige' acrylmixtion geacht. Goedkoper is deze Duitse snelmixtion. Deze snelmixtion is perfect voor het verwerken van los of vast slagmetaal. Ook echt goud (vast op vloei) laat zich goed verwerken. Permacoll droogt in 15-20 minuten tot een laag die zo'n 2 dagen de juiste kleefkracht geeft voor het plakken van bladmetaal.

De dunvloeiende lijm (voor de leken: lijkt veel meer een dunne vernis dan bison kit) kan verwerkt worden met kwast (liefst een zachte haarsoort zoals de filament spalter) of een roller. De ondergrond voor permacoll dient niet te sterk te zuigen. Is dit wel het geval dan kan de lijm in twee lagen opgezet worden. De meest gebruikte ondergronden zijn goede muurverf, krijtverf, acryl kunstschilderverf, gesso, (rode) bolus, watergedragen huisschilderverf.

Op verse oliebasis verf kan de lijm wegschiften. Een truc om dit euvel te verhelpen is het toevoegen van een drupje afwasmiddel. Ook inpoetsen van de ondergrond met een beetje (verdunde) permacoll werkt goed, men forceert zo een hechtlaagje. Geen haast? Wacht dan tot doorharding van de ondergrond (enkele dagen). De kleur van de ondergrond speelt natuurlijk een rol bij slagmetaal: tussen wat fijne naadjes of oneffenheden speelt deze mee. In blank of in bolusrood (droogt iets trager, wat minder lange open tijd).

Artikelnummer: 2403

goto top of page