Oud steigerhout kleurbeits

€ 21,50

Deze steigerhout kleurbeits - set van Duller geeft kaal, nieuw naaldhout de kleur van verweerd, oud steigerhout. Het is dus totaal wat anders dan normale 'steigerhoutbeitsen', deze maken van uw steigerhout een wittig, grijzig of anders gekleurd geheel, m.n. gebruikt voor steigerhouten tuinmeubels.

De foto toont een eenvoudig stuk vloerdeel, voorzien van deze oud steigerhout imitatie beits met als achtergrond echt verweerd steigerhout.

Het eenvoudige procede bestaat uit 2 lagen, de eerste is een krijtverf-wash en de tweede laag is een wasvernis wit-noten. Beide producten zijn watergedragen. De krijtverf - wash kan na 2 uur afgewerkt worden met de wit-noten wasvernis. De 2 lagen samen geven de juiste kleur, zeer goed gelijkend op oud steigerhout - zie ook de foto. Een gebruiksaanwijzing wordt meegeleverd.

Let op, het namaken van  oud steigerhout is in principe meer dan de goede kleur alleen. Nieuw geschaafd hout zal een overtuigender oude steigerhout look krijgen door het tevoren te bewerken / mishandelen met verschillende gereedschappen, zoals een koperdraadborstel, hamer, priem etc. Hoe diverser de krassen, butsen en putjes, hoe echter.

De afwerking is op zich vrij sterk, echter voor een vloer of een eettafel is een afwerking met bijvoorbeeld Skylt titanium (ultramat) of het voordeliger naturel finish ideaal. Voor buitentoepassing is er de exterieur finish van Polyvine, de watergedragen matte outdoor beitslak.

In een set van 2 x 250 ml (3 m2), 2 x 1 liter (plm. 12 m2) en 2 x 2,5 liter (plm. 30 m2), met een gebruiksaanwijzing.

N. B. voor het verwerken zijn deze spalters (platte kwasten met dunne bus, zeer makkelijk reinigbaar en vorm- en haarvast) ideaal, voor laag 2 gebruikt men bij voorkeur 2 spalters - 1 om het product op te zetten en 1 om het product droog na te slepen.

Artikelnummer: 3922

goto top of page