Nelfadur 2 k vernis

€ 36,95

Nelfadur 2 k oplosmiddelhoudende polyurethaanvernis in zijdeglans of hoogglans, voorheen bekend als Polycryl U. Deze zeer slijtvaste en chemisch resistente vernis is voor binnen en buiten toepasbaar, op hout (maatvast plaatmateriaal), beton en steenachtige ondergronden, metaal en aluminium. Ook wel ingezet als sterke lak over een bladvergulding. Kenmerken: niet vergelend, UV bestendig, geschikt voor blijvende onder water- toepassing (bijvoorbeeld als afwerking over epoxy's, die niet UV bestand zijn en krasgevoeliger, in zwembaden). Kortom, een bijzonder sterk product. Ook geschikt voor (betonnen) aanrechtbladen.

Nelfadur 2 k is overschilderbaar na 24 uur. De potlife na het mengen van de 2 komponenten is 2 uur. De mengverhouding is 3 op 1 (Basis en  verharder). Nelfadur voldoet niet aan de Arbo- wetgeving voor binnengebruik (net zoals bijvoorbeeld terpentine verdunbare verf dit niet doet). De geur is vrij agressief. Draag desgewenst een professioneel oplosmiddelmasker. 

Duller & Co levert de opdeel-verhouding en 2 maatspuitjes gratis mee! -  mocht u het willen opdelen dan kunt u daarmee uit de voeten.

LET OP! Bij toepassing op een aanrechtblad van beton, of op andere sterker zuigende ondergrond, is het direct toepassen van de zijdeglans- variant echt een risico. Dit kan leiden tot wittige, onregelmatige sporen van de mattering in de lak. Het bindmiddel schiet weg en de mattering (een soort glaskwarts) blijft achter op het oppervlak. Men past dan eerst 1 of meerdere lagen glans toe en sluit dan af met de zijdeglans, indien een zijdeglans afwerking gewenst is, Het kost wat, maar u heeft ook wat qua afwerking, sterkte en uitstraling van de laag.

Voorts is het aan te raden de verdunner mee te bestellen, dit is niet gelijk aan een normale verdunner. Hiermee kan gereinigd worden (bij knoeien, gebruik spuitapparatuur e.d.), natuurlijk zolang het product nog nat of vers is. Ook kan de spanning verlaagd worden met een beetje verdunning, men heeft dan op gladdere oppervlakken minder snel last van een visoog in de lakfilm. Nelfadur is namelijk behoorlijk hoogvisceus en die spanning in het product kan een visoog (gaatje) veroorzaken.

Rendement tussen de 6 en de 14 m2 / liter. In liter-verpakking (uit voorraad) of in 5 liter (+ 1-3 werkdagen).

Artikelnummer: 443001

goto top of page