Mengkleur in houttint acryl / hout imitatie

€ 3,50

Polyvine mengkleuren in houttinten, geconcentreerd. Bedoeld om watergedragen producten aan te kleuren. Deze houtkleuren worden vooral gebruikt in combinatie met Patino, de acryl glaceerverf van Polyvine, voor het maken van een hout imitatie. 50 gram-concentraat. Onderling mengbaar. De hout mengkleuren kunnen natuurlijk ook door watergedragen vernis of andere watergedragen verfproducten.

Als ondergrond wordt een kleur gekozen die iets lichter is dan de houtkleur in de glaceerverf. Dit is dekkende verf, in bijvoorbeeld een lichte bruin of een oker tint. Kies bij voorkeur een watergedragen grond- of zijdeglans op kleur (oliebasis verf moet langer doorharden voordat deze overschilderbaar is met een watergedragen laag, te snel betekent wegschiften). De glaceersaus (Patino) wordt in de gewenste kleur gemengd (qua kleur en qua concentratie / dichtheid).

De saus wordt opgezet met een spalter. De basistechniek bestaat uit het vervolgens slepen met de spalter (zeer eenvoudig), slepen en kloppen met de klopkwast (overtuigende houtnerf) of een nerf trekken met kam of hartvlammer / houtnerf - kam. Het online kleurkaartje is gewoon met spalter gesleepd.

Artikelnummer: 0911
antiek grenen
midden eiken
donker eiken
walnoot
teak
mahonie

goto top of page