Leemverf

€ 0,00

Kreidezeit vega leemverf in natuurwit, een zachter wit (zie verder in de tekst). N.B. dit product is vervallen en wordt vervangen door deze nieuwe leemverf van Kreidezeit.

In poedervorm. Verder benodigd: water.

Andere standaardkleuren zijn op bestelling leverbaar. Ook kan men met max. 10% pigment zelf kleuren (maximaal 100 gram pigmentpoeder op 1 kilo leemverf).

Kleur en samenstelling van de verf.

De standaard kleur van de natuurwit is de kleur van met name de witte klei (het hoofdbestanddeel). Daarnaast is voor meer dekking marmermeel (fijn marmerpoeder) toegevoegd, dit maakt de witte klei nog wat witter. Tezamen met plantencaseine, soda (dit zorgt er o.a. voor dat de caseine - een plantaardig eiwit - goed met water mengt) en plantenzetmeel zijn dit de inhoudsstoffen.

Voorts over betreffende de kleur: natuurwitte leemverf heeft een kleur die ongeveer vergelijkbaar is met Ral 9001. Deze kleurtoon geeft in principe de esthetiek van fijne leem. Om naar een wittere toon te gaan, kan men 10% titaanwit toevoegen (100 gram titaanwit per kilo leemverf - poeder dus), dan gaat de kleur ongeveer naar Ral 9010.

De leemverf dekt in de regel goed, maar normaliter volledig in 2 lagen. Het rendement is gemiddeld 8 m2 / kilo poeder, maar zal zich in alle gevallen in de praktijk moeten uitwijzen. De ondergrond dient minimaal een geringe zuiging te vertonen, maar wel wasvast te zijn. Minder geschikt zijn o.a. oude kalkverlagen of lijmverf-lagen. Normale muurverf (niet zeer dicht, superschrobvast, duur van bindmiddel-kwaliteit) voldoet normaliter ook. Bij twijfel een proefvlak opzetten. Gipsstuc, kalkstuc (verse kalkstuc moet 4 weken drogen!) en beton en andere zuigende minerale ondergronden eerst voorzien van een laag caseine-voorstrijk. Ook geschikt als ondergrond zijn schildersvlies (meestal ook voorstrijken) en zuiver papierbehang.

Mengen: dit dient te gebeuren met een goede boormachine - mixer (goede mixstaaf is voor een euro of 5 te koop). Het poeder in de benodigde hoeveelheid koud water strooien. Mengen tot het klontjesvrij is. Dan 30 minuten laten staan, nogmaals roeren voor gebruik. In natte vorm beperkt houdbaar (plm. 2 dagen). Verschillende charges (nummer op de zakken) eventueel mengen om kleurverschillen te voorkomen.

In 1 kilo (voor 1,5 liter product - plm 8m2, 1 x ), 5 kilo (voor 7,5 liter product - plm 40m2, 1 x) en 25 kilo (levertijd).

Artikelnummer: 14132
leemverf, het bovenste plaatje toont natuurwit (t.o.v. witte muurverf daaronder).

goto top of page

gerelateerde producten