Krijtverf Ultramarijnblauw

€ 11,50

Deze ultramarijn blauwe verf valt strikt genomen niet onder de krijtverven. Door het karakter van de verf (ultramat en een acrylaat bindmiddel) kan ze wel zo ingezet worden, d.w.z op muren en meubels (op meubels: zie hiervoor advies krijtverf), maar beter geschikt voor meubels is de matlak ultramarijnblauw. Er is ook een natuurlijke muurverf in de kleur ultramarijn, zie hier. Ook deze kan ingezet worden als muurverf of als decoratieverf / krijtverf. Voor buiten is er de ultramarijnblauwe buitenbeits.

Ultramarijn blauw is een bijzonder pigment qua intensiteit. Uit een gewone mengmachine komt deze kleur dan ook nooit. De kleur heeft tegelijkertijd een grote helderheid en een diepe verzadiging. Met mengsels van andere pigmenten haalt men deze kleur niet, de helderheid gaat dan ten koste van de verzadiging of andersom. Ral 5002 ultramarijnblauw is dus geen ultramarijnblauw (geen echte ultramarijn), deze mengkleur uit blauw en magenta is een redelijke interpretatie van het echte ultramarijn, maar de kleur is vele malen minder intens. 

Het is bekend als vervanger van het zeer kostbare lapis lazuli (terwijl dit toch echt een andere tint blauw heeft). Ook is het bekend als bleu Majorelle, naar Jacques Majorelle, een franse kunstenaar die zijn buitenmuren in Marrakech in deze tint schilderde en de tuinen aan het publiek openstelde. De intensiteit van de de kleur, tesamen met de groene vegetatie geven een heel bijzonder effect. Daarnaast kent men dit blauw ook als Yves Klein blauw. Klein heeft deze kleur proberen te patenteren als "zijn" kleur en heeft dit pigment veelvuldig gebruikt om zijn modellen te kleuren.

In de regel in 2 lagen strak, opaque dekkend. 3-4 uur tussen de lagen. Verwerkt in principe net als een reguliere muurverf. Het is ook gewoon overschilderbaar.

In 250 ml , 1 liter en 2.5 liter (plm. 6-7 m2/liter).

De foto geeft een indruk van de kleur - kleuren op beeldschermen wijken altijd af.

Artikelnummer: 11008
ultramarijnblauw in krijtverf en daarnaast de iets helderder, kobalt-achtige ultramarijn in natuurverf.
..Ook mooi met goud, hier gesjabloneerd op goudverf Rijkgoud / Or Riche.

goto top of page

gerelateerde producten