Kalkverf Duller & Co WIT

€ 17,50

De witte kalkverf van Duller & Co is 100% echte kalkverf: natuurlijk, van de fijnste goed hechtende kalk, geschikt voor binnen en buiten. De kalkverf van Duller & Co is voor een kalkverf zeer dekkend, dit wordt verzorgd door de extra dekkende vulmiddelen (marmermeel en talk). Kalkverf heeft een matte, zuigende ondergrond nodig. Het kan toegepast worden over oude latexlagen zolang deze niet zeer hoogwaardig in bindmiddelsterkte (bijv. licht satijnglanzend) zijn. Geschikte ondergronden zijn: eventueel voorgestreken gipspleisters, kalkpleisters, oude kalkverf, muurverf, beton, baksteen, kaal hout (let op! dit geeft specifieke verkleuringen door het pH-gehalte van kalkverf). Nieuwe gipsstuc kan het beste voorzien worden van een laag corifondo (kant- en klare kalkvoorstrijk) of een laag universele caseinegrondering. Vermoedelijk te weinig zuigende ondergronden zijn ook gebaat bij zojuist genoemde corifondo.

Kalkverf is schimmelwerend, dampopen, spanningsarm en spatwaterbestendig. Het is niet watervast/ schrobvast! Kalkverf kan evenwel ook buiten gebruikt worden op steenachtige ondergronden. Kalkverf kan zelf gemengd worden met (droge) pigmenten. Deze pigmenten dienen wel kalkbestendig te zijn. Zoals veegvaste verf is ook kalkverf transparant als het nat is en komt de dekking naar voren bij droging. Een eventueel benodigde tweede laag geeft ditzelfde effect: de eerste laag wordt weer wat transparant en donkerder, het geheel ziet er vreemd uit. Het devies: doorrollen of kwasten, niet te lang op dezelfde plek. Witte of zeer lichtgekleurde kalkverf kan men rollen, echte kleuren dienen gekwast te worden. Kalkverf wordt meestal iets verdund met water, de tweede laag iets meer daar de eerste een zuigende ondergrond vormt.

Het actief schimmelwerende karakter van de verf neemt mettertijd af. In zeer vochtige ruimtes (badkamer) kan men dan de verf en toch eventueel ontstane schimmel afnemen met een sterkere oplossing van soda / verfreiniger, waarna men eenvoudig bijsaust.

Wit is ook rolbaar, verder op muren ideaal verwerkbaar met de spalter 4" en een inzetvaatje.  Kalkverf kan ook goed als spanningsarme verf op plafonds ingezet worden. Als plafondverf kan men dan (net zoals bij "veegvast" verf, ofwel lijmwaterverf (zie ook Kreidezeit lijmverf) bij ornamenten in de loop der jaren de scherpe vorm behouden, doordat overtollige verf kan worden weggewassen.

Rendement: 6-12 m2/l.

 

Artikelnummer: 6002-3

goto top of page