Kalkverf Duller & Co KLEUREN

€ 25,00

Kalkverf van Duller & Co is de echte kalkverf, voor binnen en buiten te gebruiken, 100% natuurlijk en van de fijnste, goed hechtende en dekkende kalk. Kalkverf is ademend, schimmel- en bacteriewerend door zijn hoge pH-waarde. Het geeft een mooi zacht wisselend kleureffect. Duller kalkverf voelt direct authentiek en prettig, het heeft invloed op de ruimte. De "keerzijde": kalkverf is niet nat reinigbaar. 

Wil men toch een gekleurd kalkeffect, en reinigbaarheid: men kan de verf coaten met Natural Finish - de kalkverf zal iets donkerer worden. Een vernis of was is ook de afwerking indien men deze decoratieve verf direct op kaal houten meubels gebruikt. Kalkverf (behoudens wit/heel lichte kleuren) dient met kwast aangebracht te worden.

Kalkverf is gevoelig voor zuigingsverschillen in de ondergrond, dit geeft afwijkende kleurvlekken (donkerder/lichter). Een effen ondergrond is dus aan te bevelen. Kalkverf heeft een ondergrond nodig die wel zuiging vertoont- een matte muurverf of onbehandelde ondergrond dus- niet over zijdeglans muurverf of matte lakverf dus. Echt zuigende kale ondergronden dienen voorgestreken te worden met universele caseinevoorstrijk op poederbasis. Een ander type voorstrijk is de kant- en klare corifondo, voor zowel te sterk zuigende (gips) ondergronden als iets te gladde lagen (bijvoorbeeld een hoge kwaliteit, licht zijdeglanzende watergedragen synthetische muurverf). Ook zeer geschikt voor vochtige ruimtes, vooral op nog relatief open ondergronden. Het ademend vermogen van de muren blijft zo behouden. In badkamers verweert de verf wel langzaam, met name direct boven de douche. Licht afborstelen en bijstrijken- bij sterkere kleuren niet zonder esthetisch zichtbaar effect- is dan het devies. In principe bladdert de verf niet zoals mogelijk bij synthetische (acrylaat) muurverven, dit maakt het renoveren zeer gemakkelijk.

De kalkverf maken we in een eigen standaardpalet of desgewenst in andere mengkleuren.

Kalkverf wordt meestal op 1 muur in 1 kleur gebruikt (het geeft altijd al effect), het leent zich ook bijzonder goed voor verouderingstechnieken: door elkaar, over elkaar, wrijven met vochtige lap over de droge laag, deppen, "droge" (verf pakken, beetje droog wrijven op stuk karton) kwast over de laag wrijven, sterk verdunnen etc. Zie ook het fotootje hieronder.

Op muren perfect verwerkbaar met de spalter 4" en een inzetvaatje.

Het rendement is sterk afhankelijk van de ondergrond en de mate van verdunning met water. Dit ligt overal tussen de 5 en de 15m2 per liter (met uitschieters naar boven). Meestal worden 2 lagen geadviseerd.

Zie voor meer informatie ook onze adviespagina krijt- en kalkverf. Kleurkaartjes bestellen? Klik hier voor de opties.

Artikelnummer: 6001
kalkverf distress effect 11,17 en 36
kalkverf 1 kleur (4 beek)

goto top of page

gerelateerde producten