Kölner Sealer 123 A

€ 13,75

Sealer 123 A wordt toegepast op sterker zuigende ondergronden zoals hout, stucwerk, pleisterwerk, andere vulmiddelen en papier.

De sealer heeft 2 werkingen:

- de zuiging van de onder­grond verminderen zodat het bindmiddel uit de glansgoudgrond niet in de ondergrond wegschiet (dit voorkomt hechtingsproblemen).

- een isolerende werking; eventuele inhoudsstoffen van de ondergrond kunnen niet meer naar buiten treden (op tropisch hardhout dient menm alsnog proeven te maken)

Door toevoegen van water kan de verwerker het product instellen op het absorptievermogen van de ondergrond. De gebruikelijke verdunning van sealer / water is  1:2 /1:3. Het water wordt langzaam beetje voor beetje onder voortdurend roeren aan de sealer toegevoegd.
Als de zuiging zeer sterk is (men ziet de sealer wegfschieten), dan kan men de sealer nat in nat verwerken. De sealer is droog na ongeveer 2 uur. Let op: na aanbrengen van de sealer mag nooit een filmlaag ontstaan, het moet impregneren. Als er een glanzende film ontstaat, moet men deze met een schuurpapiertje verwijderen.

Per 100 ml.

Artikelnummer: 5522/2
Catalog: 

goto top of page

gerelateerde producten