Hout mengkleuren op oliebasis 50 gram.

€ 4,50

Polyvine Oil Colorant, de mengpasta in 6 houtkleuren voor o.a. het aankleuren van olieglaceerverven zoals Polyvine oil scumble (ook wel glacis , oil scumble, oliesaus genoemd). Er zijn ook kleuren voor watergedragen glaceerverven, die vindt u hier.

In concentraat van 50 gram. De benodigde hoeveelheid hangt af van de gewenste verzadiging van kleur. Bij een oliesaus zal dat normaliter niet meer dan 1 flacon op een halve liter zijn, dat is al vrij veel kleur.

De hout mengkleuren kunnen natuurlijk ook gebruikt worden om een oliebasis lak tot beitslak te maken, of om een bestaande beitslak van kleur of intensiteit te doen veranderen. Hout mengkleur is niet zelfstandig te gebruiken maar moet dus altijd door een oliebasis binder (zoals glaceerverf, oliebasis lak, oliebasis filmvormende beits of drogende olie).

De gebruikte ondergrondkleur bij de kleurvoorbeelden is Okergoud F1.34.58 (Acc Sikkens formule), bijvoorbeeld te krijgen in Koopmans zijdeglans (technisch donkere kleur). De verkregen eindkleur hangt natuurlijk ook sterk van de hoeveelheid pigment af die wordt toegevoegd aan het glacis.

Artikelnummer: 3442-2
Olie mengkleur grenen / pine
Olie mengkleur teak
Olie mengkleur mahonie
Olie mengkleur licht eiken
Olie mengkleur donker eiken
Olie mengkleur noten

goto top of page

gerelateerde producten