Goudverf bladgoud

€ 23,95

Goudverf met de wellicht verwarrende kleurnaam "bladgoud". Er is natuurlijk bladgoud - bladgoud bestaat uit blaadjes en zit niet vloeibaar in een potje, voor bladgoud zie hier op deze site - en goudverf. Qua kleur is deze goudverf wel de verf die het dichtst bij de kleur van hoog gekarateerd bladgoud komt, vandaar de naam. Op het fotootje ziet men een staaltje van de verf naast een staaltje met 23,75 karaats bladgoud.
Alle goudverven in ons assortiment vindt u hier.

De glans is niet die van bladgoud, dat is helaas niet mogelijk in verf. De verf - het goudkleurende - bestaat uit deeltjes en is geen "plaatje" metaal. De deeltjes verstrooien het licht, in plaats van dit strak te reflecteren. Kort gezegd is daardoor bladgoudglans in een verf niet mogelijk, ook niet in 'bladgoudverf'. N.B. een vernis in glans over een goudverf heen (dit horen we vaak als tip voor meer goudglans, dit klopt niet!!) maakt het nog minder goudglanzend, een vernisglans is geen goudglans! De glans van deze goudverf in kleur bladgoud is voor een goudverf zeker goed tot zeer goed te noemen. Voor meer informatie lees alles over goudverf in ons adviesitem.

Deze goudverf is watergedragen, geschikt voor binnen en buiten. Watergedragen (goud)verf kan gewoon over synthetische oliebasis verf heen, zolang deze goed gedroogd / enigszins doorgehard is. Dit is tussen de minimaal 4 uur (synthetische snelgrond) en de 2 weken (klassieke, zeer traag drogende glanslak).  

De verf bevat geen oxiderend metaal maar mica (een type glaskwarts), dit is inert en blijft zijn kleur behouden. Mica goudverven zijn dus ook niet chemisch te patineren tot bijvoorbeeld groene koper-oxide.

De meest briljante kleuren in (mica) goudverf, zo ook deze in kleur bladgoud, zijn helaas het minst dekkend. Met twee lagen komt men meestal niet toe, drie of zelfs vier lagen zijn vaak nodig. Op gladdere ondergronden raden we een hechtprimer aan, op meer open, zuigende ondergronden een polijstgrondering in de juiste ondergrondkleur. Dekking en het fijn "pakken" van de verf is dan veel sneller op orde: op de polijstgrond is dan 1 laag echt al behoorlijk goed op meer geprofileerd werk.

Tip:

-Gebruik altijd (!) fijne filament-kwasten om dit product te verwerken, zoals de filament spalters of de filament lyonse penselen. Deze kwasten verdelen de verf enorm gelijkmatig. Dit is met name belangrijk omdat de dekking van mica-goudverven matig is te noemen. Hier is deze verf zoals gezegd geen uitzondering op. Deze mindere dekking verleent ook wel weer wat diepte als pluspunt. De verf moet zoals gezegd meestal minimaal 2 x, vaak zeker 3 x worden opgezet (tussentijds 1-3 uur drogen) voor een egale dekking. Gebruik van bijvoorbeeld varkensharen kwasten maakt schilderen met zo'n verf een vrij vervelende ervaring.

Goudverf "bladgoud" komt in 250 ml, voor plm. 1,5 m2 in 3 lagen / 1 liter voor plm. 5 m2 in 3 lagen / 2,5 liter voor plm. 12,5 m2 in 3 lagen.

Artikelnummer: 00755
Goudverf bladgoud op ornament. Beide foto's tonen andere kleuren, weergave digitaal is nou eenmaal onbetrouwbaar..

goto top of page

gerelateerde producten