Fond Kolner KGGG systeem

€ 9,85

Fond van Kolner, kant- en klare bolus met een kunststof binder. In wit, zwart, okergeel, bolusrood donker of blauw.

Fond van kolner wordt of gebruikt als decoratieve en polijstbare basislaag onder verguldwerk (bladgoud, slagmetaal of zelfs onder goudwas en goudverf), of als kant- en klare bolusverf in het polimentverguld-systeem van Kolner. Fond is watergedragen en snel droog. 

Minimaal 4 lagen aanbrengen, polijsten met (paardeharen) doekje en alcohol tot de gewenste gladheid. Zodra de alcohol verdampt zal polijsten leiden tot een diepe glans in de bolus. Deze glans laat nog beter zien waar nog schurend werk te doen valt, de oneffenheden worden belicht.

Na polijsten kan met een oplossing van colnasol in water verguld worden met los echt goud, zilver of palladium. Als men de Fond gebruikt als ondergrond voor slagmetaal of oxydmetaal, gebruik dan Permacoll / Duitse acrylmixtion of oliemixtion als lijm. Voor een bladvergulding met echt goud, maar dan vast op vloei kan men ook goed de eigenschappen van Fond gebruiken. Zo levert Instacoll ook een mooi hoogglans  resultaat op over Fond. 

Let op! Werken met het Kolner poliment systeem is niet per se gemakkelijker, qua echt polimentvergulden ten opzichte van werken op de traditionele wijze. De grootste voordelen zijn:  de kant- en klare producten, de hechtkracht van de fond.

Plm. 1,2 m2 / 100 ml voor 1 laag.

Artikelnummer: 2404
Catalog: 

goto top of page

gerelateerde producten