ROYL1 k testers ready mixed 60 ml

€ 6,95

Tester verpakkingen in een 'pouch' (voorheen 125 ml, nu kleiner en voordeliger in een 'knijpfruit' zakje) voor 0,5 tot 1,5 m2 van Aquamarijn Corcol / Royl 1 k of 2 k olie (Royl is de nieuwe naam), de oplosmiddel- en watervrije olie die in 1 laag vult. Ideaal voor vloeren, tafels, meubels. Zie ook Corcol blank, scherp geprijsd bij Duller & Co. In blank of 23 standaard tinten. Naast deze kleuren maakt Duller & Co nog vele andere kleuren, en combinaties met andere kleurproducten. Neem uw hout mee voor een vrijblijvende sample.

Deze testers zijn ook bruikbaar als kleurtester voor Ursa Paint (Rigo) Skylt overlakbare kleurolie, Royl bio-oil, en Royl 2 k. Dit is n.l. hetzelfde kleursysteem en allemaal ful-solid olie.

Het grote voordeel van een oplosmiddelvrije natuurlijke drogende olie: 1 laag is voldoende. De slim verkookte lijnolie in de Corcol kan enorm goed indringen in de fijne capillaire ruimtes in het hout, lijnolie bestaat uit zeer kleine moleculen (zeker in vergelijking met synthetische alkyd- en polyurethaanolie). Mede daardoor heeft Corcol geen verdunning zoals terpentine nodig, het trekt toch goed in. Natuurlijke olie is soepel en spanningsarm. Doordat de verdunning niet nodig is, vult men het hout met olie en niet met iets waarvan een flink deel weer verdampt. De chinese houtolie in de Corcol zorgt voor een snelle droging.

Als beits is Corcol ook perfect: een gekleurde oplosmiddelvrije olie is de makkelijkste beits, qua aanzetloos verdelen. Ook is het bescherming en kleur in 1. Een groot vlak (vloer) beitsen is vaak een uitdaging, men moet vlot, snel en kundig verdelen wil men de aanzetten beperken. Met oplosmiddelvrije olie is het haast onmogelijk aanzetten te creeeren. Men kan rustig de tijd nemen, een 'dubbele' laag olie geeft geen extra kleur. Alleen de tekening van het hout, de zuigingsverschillen in het hout spelen een rol. In de professionele vloerwereld wordt een snelle variant van de Corcol (Colorwash oplosmiddelvrije olieprimer 2k, ook van ursa paint/aquamarijn) veelal gebruikt om te beitsen en de dag daarop watergedragen te lakken met bijvoorbeeld Skylt.

Een kleurimpressie op eiken ziet u via deze link.

N.B: voor verdere aanwijzingen zie Corcol (blank).

Artikelnummer: 1209-2

goto top of page