Copper topper en groene patina

€ 14,95

De copper topper is de basislaag van Modern Options voor het creëeren van een groen koper - patin. Deze koper - basislaag (het 'pigment' is roodkoper in poedervorm, kleur exact zoals een roodkoperen pan of waterleiding) wordt gecombineerd met de groene of blauwe patina. Deze blauwe patina geeft een marginaal blauwer effect, beide patina - kleuren zijn te kenmerken als klassiek groenachtig koper-patin. Voor alle beschikbare basis-kleuren kijk in dit lijstje.

Voor zowel zuigender ondergronden zoals hout of gips, of voor dichte ondergronden zoals metalen en kunststoffen is een eerste laag zwarte hechtprimer zoals deze ideaal.

De basislaag koperverf (ook echt koperhoudend en daarom reactief, geen glaskwarts in koperkleur zoals in de meeste watergedragen koperverf) is watergedragen. Deze wordt met een tussentijd van 1 uur in twee lagen opgebracht. Op de tweede nog natte of zeer verse laag (na een minuut of 10) wordt de groene (of blauwe) patina aangebracht. In enkele uren ontwikkeld zich het typische kopergroen. In eerste instantie is dit een vrij ''los' laagje, wat in de loop van de tijd meer vast wordt. Sealen met een vernis zoals schellakvernis kan, echter het effect wordt wel donkerder en minder intens.

Copper topper:  In 118 ml voor plm. 0,75 m2 in 2 lagen en in 473 ml voor 3/3,5 m2 in 2 lagen.

N.B. Alleen de Copper-topper geeft dus geen groen patine / geoxideerd kopereffect, hiervoor dient men beide componenten te bestellen (SET copper topper en patina)! Alle componenten bieden we los aan of in set, kijk goed naar de geboden opties.

 

Artikelnummer: 0122-1
koper verf, de basis..

goto top of page

gerelateerde producten