Chinese houtolie / Tungolie

€ 8,50

Chinese houtolie van de zuiverste kwaliteit! Dubbelgekookt. Chinese houtolie, ook wel tung olie of kortweg houtolie genoemd (er zijn echter meer soorten houtolie) is na lijnolie waarschijnlijk de meest gebruikte natuurlijke drogende olie in verftoepassingen.

Chinese houtolie wordt vaak in combinatie met lijnolie als bindmiddel toegepast. De eigenschappen vullen elkaar aan, zo zijn de moleculen (vetzuurketens) van lijnolie heel klein (zeer goed indringend vermogen) en die van houtolie juist relatief groot en vullend. Zo bevat iedere goede blanke jachtlak houtolie-lijnolie! Men kan niet zonder. Ook het veelgeprezen product Corcol van Aquamarijn is een houtolie-lijnolie combinatie. Deze gekookte chinese houtolie droogt zeer snel.

Chinese houtolie wordt de laatste jaren door meerdere bronnen afzonderlijk aanbevolen als impregneerolie en werkt als zodanig ook uitstekend. Er wordt in de theorie gezegd dat alleen houtolie kan leiden tot een wittige film, daarom werd het van oudsher altijd gemengd met andere oliën. De witte film hebben we nooit als feedback gekregen van gebruikers,  tot 1 x in 2018 dit een klant toch overkwam. De standaard waarschuwing die we altijd gaven (risico op wittige film), kunnen we dus niet achterwege laten.

Verdunnen kan indien gewenst met terpentijn of terpentine.

Artikelnummer: 0202
Catalog: 

goto top of page