Chemische patina kleur zwart

€ 0,00

TIJDELIJK NIET LEVERBAAR

Chemische patina voor het zwart/donkerder kleuren van metalen. Werkt o.a. op zilver, koper, messing, lood en ijzerhoudende metalen. Denk aan glas in lood, slagmetaal, deurbeslag etc.

Behoorlijk geconcentreerde patina. Eventueel naar wens verdunnen met water. Het ontstane patin kan naar behoefte gefixeerd worden, met een drogende olie of schellakvernis / zaponspray. Deze afwerking kan er wel voor zorgen dat het patin nog donkerder wordt. Door de krachtige werking is fixeren niet altijd nodig want voldoende handvast. Zwarte patina kan ook een groen-wittige sluier hebben, het groen zoals de groene patina. De patina werkt chemisch in op de ondergrond, dus over hoe de kleur uitpakt kan op voorhand niets gezegd worden.

In 250 ml of 1 liter. Ook in de kleur brons en bruin verkrijgbaar, andere chemische mixen die een ander kleurpatin geven. De kleuren liggen enigszins dicht bijeen maar zijn toch verschillend, zeker bij verdunnen zal dit duidelijker worden. Naast deze kleuren is er natuurlijk groene patina.

 

Artikelnummer: 9954-3
chemische patina op messing vlnr bruin, brons en zwart

goto top of page