Duller's tijdelijke sluiting

VANWEGE ONZE VERHUIZING LEVERT DE WEBSHOP TIJDELIJK NIET..!

Duller & Co gaat verhuizen. De winkel is dicht en de webshop levert tijdelijk niet uit!! De streefdatum voor heropening in het nieuwe pand is vrijdag 1 november. Geplaatste bestellingen zullen dan (datum nog onder voorbehoud) weer verzonden worden. Contact via verkoop@dullerenco.nl is mogelijk.

Bronspoeders, koper en diverse goudkleuren - grootverpakking

€ 24,95

Bronspoeder, de benaming voor goudkleurige koper-zink legeringen in de verfwereld. Deze poeders kunnen aangemaakt worden met een lak/tinctuur naar keuze of worden gepoederd op een kleefmiddel, zoals snelmixtion of oliemixtion. Normale bronspoeders zijn niet edel, dus kunnen oxideren/verkleuren! Hiervan kan men natuurlijk ook decoratief gebruik van maken, bijvoorbeeld met een groene (chemische) patina. Kwast de patina dan over een net aangedroogde laag goudverf. Voor niet-oxidatief poeder zie micapoeders (glaskwarts).

Als traditionele en beproefde bindmiddelen zijn er: schellakvernis blank en metaalvernis. Als alternatieven mogelijk o.a. schilderijvernis, dammarvernis, watergedragen parketlak zoals Hermadix en oliebasis lak. Let op, sommige lakken zelf zijn ook in droge toestand verantwoordelijk voor verkleuring van de poeders (meestal bruinachtig).

Diverse kleuren in 250 gram of 1 kilo  (50 gram-verpakking zie kleinverpakking). 250 gram bronspoeder is goed voor zo'n 750 ml lak/bindmiddel (8m2, 1 x), 1 kilo voor zo'n 3 liter (35m2, 1 x).Een bonspoeder-goudverf heeft meestal 2 lagen nodig voor een optimale dekking. Let op, op een groter plat vlak zal net als bij iedere andere goud/zilververf een kwaststreep of rolaanzet zichtbaar blijven. Zie eventueel goudverf-metallic en ons informatie item over goudverf.

Het duurdere polijstbare rijkbleekgoud kan na verwerking op de juiste manier met een agaattand tot hogere glans gepolijst worden. De deeltjes zijn veel fijner dan het reguliere bronspoeder. Dit maakt het polijsten mogelijk (de reflectiewaarde verhogen door de deeltje 'dezelfde kant op te laten wijzen' en dus meer als een spiegel het licht in 1 richting terug te laten kaatsen).

Artikelnummer: 0302

goto top of page