Duller's tijdelijke sluiting

VANWEGE ONZE VERHUIZING LEVERT DE WEBSHOP TIJDELIJK NIET..!

Duller & Co gaat verhuizen. De winkel is dicht en de webshop levert tijdelijk niet uit!! De streefdatum voor heropening in het nieuwe pand is vrijdag 1 november. Geplaatste bestellingen zullen dan (datum nog onder voorbehoud) weer verzonden worden. Contact via verkoop@dullerenco.nl is mogelijk.

Auro werkbladolie 108 0,5 liter

€ 30,10

De oplosmiddelvrije, en daardoor in 1 laag vullende olie. Deze combinatie van drogende oliesoorten (o.a. chinese houtolie, lijnolie-standolie, ricinusolie) vormt een zeer goede taai-elastische laag in het hout. Echte olie dient altijd zo verwerkt te worden dan het product in het hout zit: opzetten met kwast of doek, na 10 minuten alle overtollige olie verwijderen met een doek. Na een dag kan het oppervlak normaal gebruikt worden.

Doordat er bij een oplosmiddelvrije (ook wel full-solid) olie niets verdampt, is de vulling meteen optimaal. Een nog betere verdichting van het oppervlak verkrijgt men d.m.v. het inschuren van de olie: schuur de natte, zojuist aangebrachte laag olie in met een zeer fijne korrel (waterproof P800 tot 1200). Daarna het overtollige verwijderen zoals gebruikelijk bij olie. Af en toe onderhouden met een lapje olie.

-Let op! Olie kan hout sterk doen opkleuren (m.n. kops hout, beuken). Met wat water licht vochtig maken van het hout (doekje) is een goede voorspeller van de mate waarin de houtgloed zal verdiepen. Dit ligt dus niet aan de kleur van de natuurlijk drogende olie. Ook waterblanke olie (is niet drogend, zoals parafineolie) geeft deze ''anfeuerung". Olie (laten) kleuren met wat wit om dit tegen te gaan kan ook, dit is echter esthetisch wat vlekgevoeliger. Conformeren aan wat het hout doet- opkleuren - is dus het meest praktisch.

-Let op! Lappen met drogende olie kunnen broeien en onmtvlammen. Altijd zuurstofarm opbergen of zuurstofrijk uithangen.

Geleverd in vloeistofblik van 0,5 liter voor max. 12m2.

Artikelnummer: 1505
Levertijd: 
uit voorraad

goto top of page