Duller's tijdelijke sluiting

VANWEGE ONZE VERHUIZING LEVERT DE WEBSHOP TIJDELIJK NIET..!

Duller & Co gaat verhuizen. De winkel is dicht en de webshop levert tijdelijk niet uit!! De streefdatum voor heropening in het nieuwe pand is vrijdag 1 november. Geplaatste bestellingen zullen dan (datum nog onder voorbehoud) weer verzonden worden. Contact via verkoop@dullerenco.nl is mogelijk.

Auro 109 eenmaal olie blank en wit

€ 45,95

Auro 109 en 109-90, de oplosmiddelvrije (ook wel full-solid genoemd) olie voor meubels en vloeren - meestal ondergronden van hout maar ook steen en metaal kan goed geolied worden. Vrijwel gelijk aan Auro 123 harde olie, dezelfde inhoudsstoffen maar wellicht iets verschillend in verhouding.

Omdat niets verdampt en een natuurlijke olie zeer goed indringt, kan men met een natuurlijke olie in 1 keer een 'sluitende' afwerking bereiken. Een synthetische of gesynthetiseerde olie (alkydhars) bevat altijd oplosmiddel - water bij emulsies of terpentine- anders is het te taai. Een natuurlijke olie heeft dat niet nodig. Daarom vult Auro 109 optimaal en in 1 keer. Bij olie is het echt zo dat qua handeling en beschermende waarde natuurlijke olie veel beter werkt dan synthetische oliën. De handeling bestaat uit: opbrengen - enkele minuten later het overtollige verwijderen, met katoenen doeken (vodden) of machinaal met witte of grijze pads.

Het rendement van de olie is naar onze ervaring tussen de 15 en 35 m2 per liter, afhankelijk van de zuiging van de ondergrond. Massief naaldhout (grenen) en massief eiken vloerdelen zullen sneller een hoog rendement geven, plaatmateriaal, lamelparket en steenachtige ondergronden zuigen vaak wat meer tot veel meer. N.B. op cementgebonden ondergronden liever wachten tot de alkaliteit wat gedaald is, minimaal 2 maanden.

In liters of 2,5 liter, in blank (opkleurend en vergelend!) of in wit lazurend.

Artikelnummer: 71123

goto top of page