Auro 109 eenmaal olie blank en wit

€ 45,95

Auro 109 en 109-90, de oplosmiddelvrije (ook wel full-solid genoemd) olie voor meubels en vloeren. Vrijwel gelijk aan Auro 123 harde olie, dezelfde inhoudsstoffen maar wellicht iets verschillend in verhouding.

Omdat niets verdampt en een natuurlijke olie zeer goed indringt, kan men met een natuurlijke olie in 1 keer een 'sluitende' afwerking bereiken. Een synthetische of gesynthetiseerde olie (alkydhars) bevat altijd oplosmiddel - water bij emulsies of terpentine- anders is het te taai. Een natuurlijke olie heeft dat niet nodig. Daarom vult Auro 109 optimaal en in 1 keer. De handeling bestaat uit: opbrengen - enkele minuten later het overtollige verwijderen, met katoenen doeken (vodden) of machinaal met witte of grijze pads.

Het rendement van de olie is naar onze ervaring tussen de 15 en 35 m2 per liter, afhankelijk van de zuiging van de ondergrond. Massief naaldhout (grenen) en massief eiken vloerdelen zullen sneller een hoog rendement geven, plaatmateriaal en lamelparket zuigt vaak wat meer.

In liters of 2,5 liter, in blank (opkleurend en vergelend!) of in wit lazurend.

Artikelnummer: 71123

goto top of page