Arabische gom

€ 4,95

Arabische gom, levensmiddel-kwaliteit in poeder of brokken. Arabische gom in goede en voordelige hasbab kwaliteit. Deze gom, ook wel acaciagom genoemd, is de natuurlijke wateroplosbare gom afkomstig van gomstruiken. Onze arabische gom in brokken en poeder is van de kwaliteit Hashab (of Hasbab, ik kom niet goed uit de juiste spelling, maar wellicht is dat niet eenduidig) en afkomstig uit noord - kordovan (Soedan). Gezien deze Hashab kwaliteit is deze arabische gom dus zeker voor consumptie geschikt. Puur genuttigd heeft het een zeer neutrale, aangenaam lichte smaak - neutraal met een klein tikje zoet naar onze mening.

Arabische gom is bekend als ouderwetse enveloppelijm, sigarenlijm, bindmiddel in traditionele drop, kinderlijm. Arabische gom is volgens meerdere bronnen zeer gezond (medicinaal gebruik) en zou kunnen werken als afslankmiddel. Het kan worden opgelost in (warm) water, zoals in thee.

Arabische gom is veelgebruikt als bindmiddel of hulpstof in allerhande verfreceptuur. Met arabische gom kan ook een bladder-effect gekregen worden: zet een acrylverf over een laagje droge gom (eerst opgelost in water plm. 1:1 volumedelen, bij koud water een nacht laten staan), deze barst open in een bladder-patroon (kant- en klaar bladdermedium van Polyvine werkt overigens een stuk effectiever).

Artikelnummer: 0187
arabische gom hashab

goto top of page