Arabische gom

€ 4,95

Arabische gom, in poeder, brokken of opgelost. Arabische gom in goede en voordelige hasbab kwaliteit. Deze gom, ook wel acaciagom genoemd, is de natuurlijke wateroplosbare gom afkomstig van gomstruiken. Onze arabische gom in brokken is van de kwaliteit Hashab (Hasbab, ik kom niet goed uit de juiste spelling, maar wellicht is dat niet eenduidig) en afkomstig uit noord-kordovan (Soedan). Gezien deze Hachab kwaliteit is deze arabische gom dus zeker voor consumptie geschikt. Puur genuttigd heeft het een zeer neutrale, aangenaam lichte smaak - neutraal met een heel klein tikje zoet zou ik zeggen.

Arabische gom is bekend als ouderwetse enveloppelijm, sigarenlijm, bindmiddel in traditionele drop, kinderlijm. Arabische gom zou volgens meerdere bronnen zeer gezond zijn  (medicinaal gebruik) en kunnen werken als afslankmiddel. Het kan worden opgelost in (warm) water, zoals in thee. Als men de brokjes fijner maakt met een vijzel zal dat sneller gaan.

Met arabische gom kan ook een bladder-effect gekregen worden: zet een acrylverf over een laagje droge gom (eerst opgelost in water plm. 1:1 volumedelen, bij koud water een nacht laten staan), deze barst open in een bladder-patroon (kant- en klaar bladdermedium van Polyvine werkt overigens een stuk effectiever). Het is veelgebruikt als bindmiddel of hulpstof in allerhande verfreceptuur.

Artikelnummer: 0187
arabische gom hashab

goto top of page