Aquamarijn Linal

€ 33,75

Linal van Aquamarijn, de klassieke nederlandse lijnolieverf. Een prachtig product van Ursa paint. Zoals veel lijnolieverf is dit een perfecte dekkende beitsverf: de verf kan direct over kaal hout en zal ook buiten niet bladderen. Linal heeft een 3/4e glans. Buiten zal de glans afnemen met de tijd. Zolang de dekking blijft is de bescherming echter ook in tact. Linal leent zich als beitsverf zeer goed voor niet-maatvast timmerwerk, grotere vlakken hout zoals gepotdekselde delen.

Aquamarijn Linal kan zowel direct over kaal hout, gegrond hout als geschilderd hout. Alleen oude acryllak-lagen (dekkende watergedragen synthetische verf) vormen in de regel een afrader.

Linal wordt ook veel binnen toegepast, het is een zeer prettig verwerkende lijnolieverf die per liter een stuk minder kost dan o.a. Histor/Flexa lakverf. Let op! lichte kleuren vergelen binnen sneller dan bij synthetische verf. Binnen blijft de 3/4e glans intact.

Buiten: Een makkelijke onderhoudsbeurt bij lijnolieverf - na een aantal jaar - buiten bestaat uit (na reinigen met bijvoorbeeld soda en naspoelen met water) het inpoetsen met een gekookte lijnolie of Corcol (nog sterker). De luster en de diepte in de kleur komen weer naar boven, ook het vocht-en vuilwerend vermogen krijgen weer een boost. Verdeel de olie en poets de overtollige olie weg met een doek: de olie moet er niet op blijven liggen maar de verf impregneren.

Linal is een high-solid beitsverf, d.w.z. linal bevat wel oplosmiddel maar niet zo veel. Zo koopt men met deze zeer goede en zeer betaalbare lijnolieverf ook vooral verf en geen verdampend oplosmiddel.
Verkrijgbaar in 1 liter of 2,5 liter; alleen in standaardkleuren. Voor mengkleuren in Aquamarijn lijnolieverf zie Toplin glans of zijdeglans of de Aqualin verven.

Kleurimpressie van wat kleuren Linal, 1 laag op naaldhout.

  linal 347 donkerblauw  linal 125 engels rood  linal 201 gebroken wit  linal 315 geel 

  linal 338 grachtengroen  linal 204 zandsteen  linal 105 oker  linal 335 zaans groen 

  linal 100 zwart  linal 328 ossebloed  linal 325 signaalrood  linal 200 wit

Artikelnummer: 1202

goto top of page