Royl Oil 1 k

€ 8,95

Corcol (nieuwe naam: Royl olie 1 k)  van Aquamarijn, de oplosmiddel- en watervrije olie die in 1 laag vult. Ideaal voor houten vloeren, tafels, meubels. Ook op steenachtige ondergronden toe te passen als zeer goed beschermende impregneer (alkalische, cementgebonden ondergronden dienen wat ouder te zijn zodat de alkaliteit (Ph-waarde) gedaald is). 

Corcol is er in blank of 23 standaard tinten. Voordelig bij Duller & Co. Corcol vloerolie is te kleuren met Mengkleur voor olie, Ook zijn er kant- en klare testers van deze kleuren, zie Corcol ready mixed testers (tester is goed voor oppervlaktes tot maximaal 2m2).

Het grote voordeel van een oplosmiddelvrije natuurlijke drogende olie: 1 laag is voldoende. De slim verkookte lijnolie in de Corcol kan enorm goed indringen in de fijne capillaire ruimtes in het hout, lijnolie bestaat uit zeer kleine moleculen (zeker in vergelijking met synthetische alkyd- en polyurethaanolie). Mede daardoor heeft Corcol geen verdunning zoals terpentine nodig, het trekt toch goed in. Natuurlijke olie is soepel en spanningsarm. Doordat de verdunning niet nodig is, vult men het hout met olie en niet met iets waarvan een flink deel weer verdampt. De chinese houtolie in de Corcol zorgt voor een snelle droging.

Werkwijze: opzetten, verdelen en volledig 'droog'wrijven (met lappen). 1 laag is voldoende.

Als beits is Corcol ook perfect: een gekleurde oplosmiddelvrije olie is de makkelijkste beits, qua aanzetloos verdelen. Een groot vlak (vloer) beitsen is vaak een uitdaging, men moet vlot, snel en kundig verdelen wil men de aanzetten beperken. Met oplosmiddelvrije olie is het haast onmogelijk aanzetten te creeeren. Men kan rustig de tijd nemen, een 'dubbele' laag olie geeft geen extra kleur. Alleen de tekening van het hout, de zuigingsverschillen in het hout spelen een rol. In de professionele vloerwereld wordt een snelle variant van de Corcol (Colorwash oplosmiddelvrije olieprimer 2k, ook van ursa paint/aquamarijn) veelal gebruikt om te beitsen en de dag daarop watergedragen te lakken met bijvoorbeeld Skylt.

Tafels en aanrechtbladen: hiervoor raden wij de inschuur-methode aan. Zet de olie op (licht overtollig) en neem een polijstpapiertje, aanbevolen korrel is 1200. Maak een schurende beweging. Wat er gebeurt: de licht natte laag olie op het hout schuurt u in, u maakt ongemerkt een polijstpasta van hout en olie. Dit verdicht het hout door de porien te vullen en het hout natuurlijk gladder te maken. Na dit inschuren (dit kunt u zo kort / lang doen als u zelf plezier geeft) nog goed droorwrijven met een katoenen lap. Na doorharding (altijd belangrijk!) zal het oppervlak nog veel resistenter zijn tegen vlekken, sauzen, wijn, koffie etc. geven zeer langdurig geen vlekken. Meubelmakers rapporteren dat na twee weken ook een hete pan geen enkel probleem is.

Olie of lak? Dit is een door ons vaak toegelichte keuze. Meer daarover leest u onderaan het adviesitem vloer- en houtafwerking.

Rendement van Corcol: 15-30 m2 per liter.

Artikelnummer: 1209
Levertijd: 
Uit voorraad
De oude naam en verpakking - product ongewijzigd

goto top of page

gerelateerde producten