Aquamarijn Linolux glans

€ 36,95

N.B. PLOTSELING (14-01-2019) UITLOPEND EN GOEDDEELS AL NIET MEER VOORRADIG BIJ DE FABRIEK! Advies: vraag naar de voorraad alvorens te bestellen of scroll omlaag / klik hier voor de vervanger.

Aqualin glans (sinds 07-2015 weer linolux (glans) geheten) van Aquamarijn, de watergedragen lijnolieverven. Ook verkrijgbaar in zijdeglans, Linolux aflak satijn. Voor houtwerk of voorbehandeld metaal binnen en buiten. Ook zeer goed in te zetten als perfect reinigbare verf voor op wanden (o.a. keukens in plaats van tegels). Een vriendelijke verf voor de gebruiker: er verdampt alleen water tijdens de droging. Bij synthetische watergedragen verf (acryl, polyurethaan, hybride) is dit zeker niet het geval. De aqualin glans heeft een vrij lage glans, meer een hoge zijdeglans. De verf schildert anders dan andere verf. De vloei is lastiger dan die van traditionele oplosmiddelhoudende lijnolieverf. In vergelijking met synthetische verf heeft men wel veel open tijd, de verf droogt niet onder de kwast. Ídeaal te verkwasten met een filament spalter (zeer dunne, gladde haren - heel anders dan een normale schilderskwast). Deze spalter heeft genoeg veerkracht om deze soepele verf op te zetten en verdeelt heel gelijkmatig - hierdoor dekt de verf aanzienlijk beter. Ook de voor een huisschilderkwast superieure Staalmeester kwasten zijn goed inzetbaar. Kaal hout wordt normaliter gegrond met Prelin grondverf watergedragen of oplosmiddelhoudend.

Let op, kaal hout kan doorslaan - vlekken geven - oplosmiddelhoudende grondverf (zoals Prelin original) voorkomt dat.

-pure lijnolieverf, lichte kleuren vergelen zichtbaar (met name in donkerder ruimtes) -oplosmiddelvrij -normaal trage droging: het blijft een lijnolieverf, de verf droogt niet doordat het water verdampt maar doordat de olie reageert met zuurstof. Overschilderbaar na 48 uur. -in wit of alle mengkleuren. Rendement: 10-14m2 per liter.

Artikelnummer: 1204
Zorg voor een correcte code, eventueel i.c.m. naam of waaiernaam. Bijvoorbeeld Ral 1019, of Sikkens F2.10.60. Alle bekende waaiers zijn mogelijk. Bij twijfel, bel of mail.

goto top of page

gerelateerde producten