1tofix milieuvriendelijke vulmiddelen

€ 16,90

1tofix

De vullers en kit van 1tofix ( 1 to fill) zijn in de hoogste mate dampdoorlatend. Hierdoor sluiten ze zeer goed aan bij het gebruik van lijnolieverf. Waar conventionele vullers vocht blokken (epoxy) of vocht aantrekken (polyester), heeft 1tofill de eigenschappen van de ondergrond qua dampdoorlaatbaarheid. Het insluiten van vocht is boosdoener nr 1 waar het gaat om houtrot. De eigenschappen van de bestaande ondergrond blijven met name in geval van hout intact. Ideaal voor restauratie - doeleinden maar ook geschikt voor alle vulklusjes.

Zeer goed hechtend, goed schuur- en boorbaar. Overschilderbaar met iedere soort verf. Toepasbaar op o.a. hout, steen, stucwerk en beton. Ook toepasbaar als vervanging van stopverf.

  • de meeste producten zijn volledig natuurlijk, de grondstoffen zijn grotendeels Nederlands en Europees
  • de allesvuller (niet volledig natuurlijk) is niet-toxisch, 1 component en biedt meer voordelen ten opzichte van epoxy (lees ook deze testimonial)
  • een aantal producten heeft eem open samenstelling, wat betekent dat ze met alle inerte vulstoffen (zoals metselzand, houtzaagsel, marmerpoeder, pigmenten e.d.) vermengbaar zijn (uiteindelijk voordeliger)
 
Door het karakter van deze eigenschappen werken de1toFIX producten materiaal-integrerend.
Ze vormen als het ware één geheel met de materialen, waarop ze toegepast worden (hout, steen, metaal, beton, e.d.)
Essentieel is dat vochtophoping daardoor uitgesloten is (wel in zoverre de rest van het systeem en de constructie dit ondersteunen).
En daarmee géén afbraak van de constructie.
 

Duller & Co voert verschillende  varianten.

VOLLEDIG NATUURLIJKE VULMIDDELEN:

-1tofill monumenten in 250 of 500 gram:

Voor hout, (natuur)steen, metaal en glas. Water- en vorstbestendige kant en klare vuller, epoxy- en polystervervanger. Sterk hechtend. De laagdikte is onbeperkt. De ondergrond mag vochtig zijn, zonder grondverf kan 1 to fill monumenten direct worden toegepast. Geen anti-houtrotmiddel nodig (zoals Epoxy of polyester impregneer).  Niet langdurig UV resistent, dus de vuller moet worden overgeschilderd.  Deze vuller kan gemengd worden met inerte vulstoffen, zoals metselzand (maximaal 1:1) bij toepassing op steen of schuurstof (maximaal 1 deel vuller: 2 delen hout) voor hout. Oude (2 k) vulmiddelresten of kitresten dienen volledig verwijderd te worden om het open karakter te waarborgen. Meer info: zie hier de gebruiksaanwijzing.

- 1tofill monumenten hout 250 gram, 500 gram of 750 gram:

Dit is hetzelfde product als bovenstaande, alleen dan al kant & klaar gemengd met houtstof. Dit maakt het betaalbaarder. Mengen met metzelszand of een ander vulmiddel kan dus niet meer, het is gebruiksklaar. Voor een optimaal resultaat wordt aanbevolen de gedroogde vuller af te weren met 1 laagje schellakvernis (kleinverpakking ook in onderstaande lijst te kiezen), alvorens het af te schilderen.

SYNTHETISCH, NIET TOXISCH VULMIDDEL:

- Allesvuller voor binnen en buiten:

Deze allesvuller heeft dezelfde damp-open eigenschappen maar bevat wel een gemodificeerde PVA binder (synthetisch dus). Vervanger voor epoxy, goed schuurbaar en na 24 uur overschilderbaar met iedere verf. Voor hout, beton, stucwerk, mortel en natuursteen. Lees hier een testimonial van een professionele verwerker.

NATUURLIJKE AFDICHTING / BEGLAZING / STOPVERF / SANITAIR:

- 1toseal BAS 0,25 / 0,5 of 0,75 kg:

Voor binnen en buiten. Vervanger voor stopverf, beglazingskit en afdichtingskit. Bij gebruik buiten binnen 1 maand overschilderen. Niet geschikt voor dragende functie in permanent natte omgeving. Na 24 uur licht schuurbaar en overschilderbaar met iedere verf. Ook stevig inwrijven met de vinger op de ondergrond voor het eerste contactlaagje is aan te bevelen. Makkelijk verwerkbaar, kleeft niet aan het mes.

- 1toseal SAS 0,25 / 0,5 of 0,75 kg:Voor binnen en buiten, de schimmelwerende Sanitair variant. Vervanger voor stopverf, beglazingskit en afdichtingskit. Bij gebruik buiten binnen 1 maand overschilderen. Niet geschikt voor dragende functie in permanent natte omgeving. Na 24 uur licht schuurbaar en overschilderbaar met iedere verf. Ook stevig inwrijven met de vinger op de ondergrond voor het eerste contactlaagje is aan te bevelen. Makkelijk verwerkbaar, kleeft niet aan het mes.

NB DE FOTO IS NIET COURANT, DE VOORRAAD WEL.

Artikelnummer: 2122-1

goto top of page