Royl Bio Oil 1 liter

€ 33,75

Royl Bio oil van Rigo, de oplosmiddel- en watervrije olie die in 1 laag vult. Ideaal voor vloeren, tafels, meubels. Standaard in blank of in 23 tinten, via de pigmenten Color for oil / Mengkleur voor olie. Prijs per liter 33,75 inclusief BTW.

Het grote voordeel van een oplosmiddelvrije natuurlijke drogende olie: 1 laag is voldoende. De slim verkookte lijnolie in de Royl bio oil kan enorm goed indringen in de fijne capillaire ruimtes in het hout, lijnolie bestaat uit zeer kleine moleculen (zeker in vergelijking met synthetische alkyd- en polyurethaanolie). Mede daardoor heeft Royl Bio geen verdunning zoals terpentine nodig, het trekt toch goed in. Natuurlijke olie is soepel en spanningsarm. Doordat de verdunning niet nodig is, vult men het hout met olie en niet met iets waarvan een flink deel weer verdampt. De chinese houtolie in de Royl bio zorgt voor een snelle droging.

Als beits is Royl bio ook perfect: als gekleurde oplosmiddelvrije olie (gemengd met Color for oil / mengkleur voor olie) is het de makkelijkste beits, qua aanzetloos verdelen. Een groot vlak (vloer) beitsen is vaak een uitdaging, men moet vlot, snel en kundig verdelen wil men de aanzetten beperken. Met oplosmiddelvrije olie is het haast onmogelijk aanzetten te creeeren. Men kan rustig de tijd nemen, een 'dubbele' laag olie geeft geen extra kleur. Alleen de tekening van het hout, de zuigingsverschillen in het hout spelen een rol. In de professionele vloerwereld wordt een snelle variant van Royl (Colorwash oplosmiddelvrije olieprimer 2k, ook van ursa paint/aquamarijn) veelal gebruikt om te beitsen en de dag daarop watergedragen te lakken met bijvoorbeeld Skylt.

Er is ook een buitenvariant (Royl outdoor) en een sneldrogende- en doorhardende gesynthetiseerde variant, Royl 2 k.

Let op! Drogende natuurlijke olie moet altijd impregnerend verwerkt worden, alle overtollige olie dient binnen 1 uur verwijderd te worden!

Let op! Lappen met drogende olie dienen zuurstofarm opgeborgen te worden of zuurstofrijk uitgehangen te worden ivm broei-brandgevaar.

1 liter voor 18-30m2.

 

Artikelnummer: 3307

goto top of page