Reflex verf/ fluor kleuren

€ 14,50

Reflex/Fluor verf is een watergedragen fluoriserende (daglicht-reflectie) en blacklight-reflecterende verf. Deze decoratieve verf is qua bindmiddel vergelijkbaar met een goede muurverf. Op een gladdere, dichte  ondergrond is het gebruik van een matte hechtprimer aan te bevelen. Fluoriserende verf pigmenten komen qua felheid en dekking het best uit op een egale, witte ondergrond. De fluor pigmenten zijn transparant, toch kan deze decoratieverf relatief snel (een paar lagen) een goede dekking bereiken op een witte, egale ondergrond. In 1 laag is de kleur er ook maar zal deze niet egaal zijn. Kaal hout dus bij voorkeur wit gronden (met multiprimer, acryl grond of krijtverf bijvoorbeeld).

De lichtechtheid is beperkt, de kleur van reflexverf neemt op den duur af in felheid. Een blanke (matte/zijdematte) coating geeft meer UV-filter. Daarnaast is een coating nodig (watergedragen PU zoals de Rigo lakken) als het oppervlak reinigbaar moet zijn.

In reflex geel, reflex goudgeel, reflex oranje, reflex vlamrood, reflex kersrood, reflex groen, reflex lila, reflex blauw, reflex wit (laatste 3 zijn wat minder fel).

In 250 ml en 1 liter, plm. 10m2/l voor 1 laag.

Artikelnummer: 9952

goto top of page