Metallic Glitterlak zilver

€ 14,50

Polyvine glitteremulsie zilver: eindelijk een kant- en klare glitterlak van kwaliteit. Bomvol goede glitter, deeltjesgrootte plm. maximaal een 10e millimeter. Het betreft dus een transparante coating die een glitterlaag legt over een bestaande afwerking. Ook verkrijgbaar in goud en rainbow

Het effect laat zich door ons niet goed fotograferen, echter het is echt goed. We maakten / maken altijd zelf een glitteremulsie, die ook de goede ingredienten had: een bindmiddel soepel te verwerken is en dat niet vervelend aanwezig is (te glanzende coating, dit is vaak het geval. Wat echter wenselijk is, is een glitter die er als het ware zonder lijm op lijkt te zitten) Ook heeft deze glitterlak een goed glanzende "sparkling" glitter. Dit lijkt simpel, echter merken zoals Histor en Flexa hebben dat niet te pakken. Ook het minder bekende Richard heeft een glitterlak, deze voeren we in de winkel en is aardig maar dit is veel beter.

Polyvine glitter-emulsie kan worden toegepast over zowel krijtverf, muurverf als lakverf. Waarschuwing: over een krijtverf die toegepast is op voorheen kaal hout kan glitteremulsie inhoudsstoffen (vlekken) naar boven trekken, net als een gewone aflak overigens.

Voor binnen en buiten. Watergedragen.

In 0,5 liter voor plm. 5m2.

De emulsie kan voor toepassing op een muur ook met water verdund worden, bijvoorbeeld 1:1. Het rendement hangt dan (en sowieso) sterk af van de zuiging van de ondergrond. Muurverf met minder lijm kan iets donkerder worden van de coating. Op een "dichtere" muurverf (meer lijm, bindmiddel- hogere kwaliteit verf)  kan dan, op basis van kennis van onze eigen glitteremulsie, wel 15-20m2 geverfd worden (bij verdunning 1:1). De dichtheid van de glitters (de hoeveelheid per m2) neemt dan wel af natuurlijk, dus voor het meeste effect niet verdunnen.

Artikelnummer: 00125-2
glitterlak goud
glitterlak zilver: niet goed door ons te fotograferen, wel echt een goede glitter!

goto top of page

gerelateerde producten