Metallic Glitterlak goud

€ 14,50

Polyvine glitteremulsie goud: eindelijk een kant- en klare glitterlak van kwaliteit. Bomvol goede glitter, deeltjesgrootte plm. maximaal een 10e millimeter.  Ook verkrijgbaar in zilver en rainbow.

Het effect laat zich door ons niet goed fotograferen, echter het is echt goed. We maakten / maken altijd zelf een glittervernis, die ook de goede ingredienten had: een bindmiddel dat soepel te verwerken is en dat niet vervelend aanwezig is (te glanzende coating is vaak het geval, echter wat wenselijk is, is een glitter die er als het ware zonder lijm op lijkt te zitten) en een goed glanzende "sparkling" glitter. Dit lijkt simpel, echter merken zoals Histor en Flexa hebben dat niet te pakken. Ook het minder bekende Richard heeft een glitterlakken, deze voeren we ook en deze is aardig maar dit is veel beter.

Polyvine glitter-emulsie kan worden toegepast over zowel krijtverf, muurverf als lakverf. Waarschuwing: over een krijtverf die toegepast is op voorheen kaal hout kan glitteremulsie inhoudsstoffen (vlekken) naar boven trekken, net als een gewone aflak overigens. Een muur- of krijtverf kan ook een ietsje donkerder worden van de glittercoating. 

Voor binnen en buiten. Watergedragen. 

In 0,5 liter voor plm. 5m2 en in 2 liter voor 20 m2.

De emulsie kan voor toepassing op een muur ook met water verdund worden, bijvoorbeeld 1:1. Het rendement hangt dan en sowieso sterk af van de zuiging van de ondergrond. Op een "dichtere" muurverf kan dan wel 15-20m2 geverfd worden (bij verdunning 1:1). De dichtheid van de glitters (de hoeveelheid per m2) neemt dan wel af natuurlijk, dus voor het meeste effect niet verdunnen.

Artikelnummer: 00125-3
glitterlak goud: door ons niet goed te fotograferen, wel echt een goede glitter!

goto top of page

gerelateerde producten