Metallic glitter rainbow

€ 14,50

Polyvine glitteremulsie rainbow: eindelijk een kant- en klare glitterlak van kwaliteit. Bomvol goede glitter, deeltjesgrootte plm. maximaal een 10e millimeter. Het betreft dus een transparante coating die een regenboog - glitterlaag (glitters met multi-kleureffect, zilvergroenpaarsroodblauw etc) legt over een bestaande afwerking.  De sparkling metallic glitter, zoals Polyvine het noemt, is ook verkrijgbaar in zilver en goud.

Het effect laat zich door ons niet goed fotograferen, echter het is echt goed. We maakten / maken altijd zelf een glitteremulsie, die ook de goede ingredienten had: een bindmiddel soepel te verwerken is en dat niet vervelend aanwezig is (te glanzende coating, dit is vaak het geval. Wat echter wenselijk is, is een glitter die er als het ware zonder lijm op lijkt te zitten) Ook heeft deze glitterlak een goed glanzende "sparkling" glitter. Dit lijkt simpel, echter merken zoals Histor en Flexa hebben dat niet te pakken. 

Polyvine glitter-emulsie kan worden toegepast over zowel krijtverf, muurverf als lakverf. Waarschuwing: over een krijtverf die toegepast is op voorheen kaal hout kan glitteremulsie inhoudsstoffen (vlekken) naar boven trekken, net als een gewone aflak overigens.

Voor binnen en buiten. Watergedragen.

In 0,5 liter voor plm. 5m2 Of in 2 liter voor 20m2.

De glitterlak kan voor toepassing op een muur ook met water verdund worden, bijvoorbeeld 1:1. De dichtheid van de glitters is namelijk behoorlijk groot. Het rendement hangt dan (en sowieso) sterk af van de zuiging van de ondergrond. Muurverf met minder bindmiddel, minder 'lijm', zuigt sterker. Op een "dichtere" muurverf kan dan, op basis van kennis van onze eigen glitteremulsie, wel 15-20m2 geverfd worden (bij verdunning met water  1:1). De dichtheid van de glitters (de hoeveelheid per m2) neemt bij verdunnen wel af natuurlijk, dus voor het meeste effect niet verdunnen.

Artikelnummer: 00125-4
n.b. laat zich door ons niet goed fotograferen..Dit, maar dan sparkling.

goto top of page

gerelateerde producten