Goudverf oud goud.

€ 10,95

Oud goud uit de serie "Dorures"/Decorgold van Richard.  Watergedragen, geschikt voor binnen en buiten. N.B. watergedragen (goud)verf kan gewoon over synthetische oliebasis verf heen, zolang deze goed gedroogd / enigszins doorgehard is. Dit is tussen de 4 uur (synthetische snelgrond) en de 2 weken (klassieke traag drogende glanslak). "Oud goud" is wellicht een wat typische naam voor de kleur. Het is een wat donker-zilverig. platina-achtige goudkleur.

Het betreft een micabasis verf van Franse makelij. De verf bevat geen oxiderend metaal maar dus mica (een type glaskwarts), dit blijft zijn kleur behouden. De verf kan direct verwerkt worden op staal, hout, karton, leer etc - ook zonder grondverf.

Onderscheidend zijn:

-de hechtkracht en inzetbaarheid (binnen en buiten) van het bindmiddel: de verf hecht goed, ook direct op metaal. De verf zou roestwerend zijn (in bepaalde mate zal dit altijd het geval zijn met een coating met goede hechting). De kleurkeuze in deze serie. De goede prijzen voor dit kwaliteitsproduct.

Tip:

-Gebruik altijd (!) fijne filament-kwasten om dit product te verwerken, zoals de filament spalters of de filament lyonse penselen. Deze kwasten verdelen de verf enorm gelijkmatig. Dit is met name belangrijk omdat de dekking van mica-goudverven wat matig is te noemen. Hier is deze verf geen uitzondering op. Deze mindere dekking verleent ook wel weer wat diepte als pluspunt. De verf moet normaal 2 x, soms 3 x worden opgezet (tussentijds 1-3 uur drogen) voor een egale dekking. Gebruik van bijvoorbeeld varkensharen kwasten maakt schilderen met zo'n verf een vervelende ervaring.

In 125 ml (plm. 0,4 m2 in 3 lagen) of 0,5 liter (plm. 1,6-2.5 m2 in 2 tot 3 lagen).

Artikelnummer: 00305-4

goto top of page