Clien-Z en Clien-Z wit van Aquamarijn

€ 13,80

Clien-Z is de zeep van Aquamarijn die gemaakt is om een vloer in een zeeplaagje te zetten. Voor gewoon dweilwerk gebruik Clien-R, voor intensief reinigen voor een onderhoudsbeurt met olie/hardwasolie gebruik Clien-S.

Met 2 emmers (1 met een Clien-Z oplossing, ander met schoon water om te spoelen) wordt Clien Z op de vloer gemopt. Bij wit/wittig geoliede vloeren: gebruik Clien Z wit.

N.B. Duller & Co is niet geheel overtuigd van de toegevoegde waarde van een zeeplaag over een olielaag. Zit u echter al in dit systeem, houdt dit dan aan. Vanuit verfchemisch oogpunt wordt de olie langzaam aangetast en omgezet naar een soort zeep door de zeep. Zodoende maakt u van uw olie-afwerking een gehele zeepafwerking.

Op vloeren wordt zeep traditioneel gezet op naaldhout, over een naaldhoutloog- om dit logen te bestendigen maar wel een reinigbaar oppervlak te geven. Er zijn zeker contente gebruikers van zeepvloeren, er bereiken ons ook vaker slechte ervaringen wat betreft vuilaanname. Zeep is hygroscopisch, d.w.z. het trekt vocht aan. In de drogere en constantere (luchtvochtigheid) Scandinavische landen, de bakermat van loog-zeepvloeren op mooie kwaliteiten naaldhout, schijnt zeep goed te werken. Het Hollands klimaat is wellicht wat minder geschikt voor zeep op de vloer.

Artikelnummer: 1224

goto top of page